Najlepsi bokserzy Włoch
|
27-07-2017, 05:39 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-07-2017 05:39 PM przez saliman1.)
|
|||
|
|||
RE: Najlepsi bokserzy Włoch
Przeczytałem dzisiaj wywiad z Wasilewskim na weszło i zaciekawił mnie jeden fragment:
Cytat:Ale jak odtworzę sobie walkę Włodarczyka z Greenem w Australii, Włodarczyka z Czakijewem, z Rossitto, Bieniasa z Parisem w Frosinone, gdzie przez dwie godziny nie mogliśmy wyjść z hali, bo 3 tys. osób chciało nas zlinczować za to, że znokautowaliśmy faworyta; to znów łapię adrenalinę. Z sentymentu do dawnych czasów bez internetu, gdy człowiek często buszował po satelicie i natrafiał na jakiś boks na licznych włoskich kanałach, cały czas obserwuje pięściarstwo w Italii. Z tego co zaobserwowałem (szczególnie walka Spada-Manco) tam na tych galach jest na prawdę cholernie groźnie, co jest wzmacniane przez atmosferę "taniochy" i organizacyjnego zaniedbania. Może to jeden z powodów dla którego utytułowani amatorzy rzadko przechodzą we Włoszech na zawodostwo? Jak obserwuję czasami zachowanie lokalnych "kiboli" to na prawdę czuć, że tam można dostać "w ryj" , zwłaszcza gdy organizator ma gdzieś zapewnienie ochrony. Może Wasilewski coś podkoloryzował, ale widoczne jest, że do Włoch na gale do jakiś małych mieścin, szczególnie w centralnych i południowych regionach lepiej dla własnego bezpieczeństwa nie jeździć. znalazłem też stary wywiad, gdzie Wasilewski też mówi o tej sytuacji od 1:30 |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości