Damian Jonak
|
16-10-2012, 12:00 AM
|
|||
|
|||
RE: Damian Jonak 34-0-1(21KO) Normalnie boxing legend
Bardzo ciekawy jestem rywala dla Jonaka. Znając politykę KO12 promotions, najpewniej na taką trochę niebezpieczniejszą walkę będą szukać kogoś wysoko w WBC, żeby przygotować się do przejęcia zwolnionego przez Lara i Vanesa 1 i 2 miejsca.
Idealnym wręcz kandydatem byłby najwyżej z dostępnych rywali sklasyfikowany Emanuel Della Rosa który jest w moim przekonaniu dużo słabszym bokserem niż Damian, a pokonanie go mogłoby dać od razu 1-sze miejsce w WBC gdy tylko Swoją szansę dostanie zwycięzca walki Lara - Vanes. Włoch może nie chcieć podjąć ryzyka, ale gdybym był Wasilewskim to byłbym skłonny do takiej walki nawet sporo dopłacić wiedząc, że łatwiejszego rywala w walce o wyższą pozycję w WBC po prostu nie będzie a w perspektywie jest szansa walki za naprawdę duże pieniądze w stanach zjednoczonych. Innym który pewnie mógłby się skusić na wyjazd do Polski jest dopiero 17 w rankingu Meksykanin Michael Medina. Jeśli nie wyjdzie "skok na ranking", to być może uda się ściągnąć jednego z dwóch byłych rywali Jackiewicza, walka z którymi mogłaby zainteresować kibiców. Myślę, że realne jest namówienie na walkę Oseia Bonsu i Delvina Rodrigueza. Obaj stanowili by dobry test, a Delvin z pewnością najcięższy w karierze a przy tym taka walka zwróciłaby w pewnym stopniu na Damiana uwagę kibiców z całego świata. Patrząc tak na boxrec, myślę że możliwe jest też starcie z Saulem Romanem, może chętny byłby też ktoś taki jak Roberto Garcia? Zobaczymy, ja czekam z niecierpliwością. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości