Piłka nożna ogólnie
|
04-06-2017, 11:20 AM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Ciężko coś napisać po takim meczu. Pierwsza połowa była fantastycznie. Patrząc z boku to jedna z najlepszych połów w finałach LM w ciągu kilku ostatnich lat. W przerwie dostałem dwie wiadomości od fanów Realu, którzy pesymistycznie czekali na drugą połowę - i wcale się nie dziwię bo Juventus prowadził grę, narzucił swoje zasady i ogółem prezentował się świetnie.
Druga połowa to kryminał/archiwum X/kilka innych ciekawych określeń. Nie wiem czy to Zidane tak to wykminił, czy Juventus po prostu siadł, czy Real docisnął, a może wszystko po trochu. Pierwsze 15 minut to dno totalne i tak naprawdę to przez cały czas pachniało golem. To co Juventus wyczyniał w pierwszej połowie z dominacją w środku pola i prowadzeniem gry, tak zaczął robić to Real. A Real był diablo skuteczny zamieniając praktycznie każdą okazję na bramkę. Przy 0:1 w ogóle nie poczułem niepokoju. Juventus to zespół klasowy, który takimi pierdołami jak 0:1 przejmować się nie powinien. I nie przejął się, a bramka Mandżukica (szczególnie że to właśnie on ![]() Przy 1:2 w sumie też czułem się spokojnie, ale niestety przeżyłem rozczarowanie. Potem to w ogóle kaszana, zamiast grać swoje i próbować to zaczął się nadmiar fauli. Ramos komediant, ale Cuadrado mając aut miał łapać piłkę i kontynuować grę, a nie odpychać przeciwnika. Wywaliłbym obu z boiska. Bramka na 4:1 to już taka siła rozpędu. Real zrobił to co miał zrobić, zagrał na swoim dobrym poziomie w meczu finałowym. Juventus zagrał 45 minut. Kibicowanie zespołowi z Turynu ma w sobie gorzką nutkę, która znów się odezwała. Trzeba wyciągnąć wnioski i czekać na kolejny sezon. Brawo dla Realu, o ile o drogę do finału można im się czepiać o tyle w samym finale zagrali bardzo dobrze i zasłużenie przeszli do historii broniąc tytułu. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 69 gości