Ankieta: Kto wygra walkę wieczoru? Ankieta jest zamknięta. |
|||
Spence na punkty | ![]() ![]() ![]() |
3 | 21.43% |
Spence przed czasem | ![]() ![]() ![]() |
5 | 35.71% |
Brook na punkty | ![]() ![]() ![]() |
5 | 35.71% |
Brook przed czasem | ![]() ![]() ![]() |
1 | 7.14% |
Będzie remis | ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Razem | 14 głosów | 100% |
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie | [Wyniki ankiety] |
Brook vs Spence jr
|
28-05-2017, 03:48 PM
|
|||
|
|||
RE: Brook vs Spence jr
Wreszcie obejrzałem walkę. Brook był jaki nie ten - słabo pracował na nogach, a jego szybkość nie była najlepsza. Poza tym szybko się spompował, mimo że pojedynek nie był toczony w wysokim tempie. Powrót po kontuzji, laniu od GGG, do czego doszło jeszcze zbijanie masy, wypadł słabo. Tym bardziej, że naprzeciwko siebie miał klasowego drwala. Do tego Spence wykonał mega robotę z ciosami na korpus, które na pewno dały się we znaki Brytyjczykowi. Amerykanin boksował bardzo mądrze, gospodarując siłami tak, by w końcówce ostro docisnąć gaz do dechy.
Myślę, że najlepszego Brooka już widzieliśmy i to se ne vrati. W 154 lbs ani nie będzie imponował rozmiarem, ani siłą, do tego problem z oczodołem wydaje się być naprawdę poważny. Niestety, walka z Gołowkinem zakończyła prime Brytyjczyka. Spence za to ma świetlane perspektywy, bo wciąż może być lepszy, a już wygląda na bardzo mocnego i skupionego boksera. Praktycznie z każdej pozycji jest gotów, do wyprowadzania bomb, a do tego znakomicie czuje to, co się dzieje między linami. Crawford vs Spence Jr to jedna z najlepszych walk, jaką można zorganizować w dzisiejszym boksie i musi do niej wcześniej, czy później dojść. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości