Ranking P4P forum Bokser.org
|
22-05-2017, 08:23 AM
|
|||
|
|||
RE: Ranking P4P forum Bokser.org
Aktualizacja od marca
1. Crawford (+3) 2. Kowaliow (-1) 3. Ward (-1) 4. Golowkin(-1) 5. Gonzalez 6. Thurman 7. Łomaczenko 8. Usyk (!) 9. Pacuaio 10. Joshua (!) Z jednej strony zmieniło się niewiele, ale same zmiany znaczące. Komentarz: - Crawford potwierdził świetną dyspozycję wygrywając bardzo wyraźnie z Diazem, jednym z najlepszych bokserów 140 lbs. Przeskoczył nieaktywnych Warda i Kowaliowa oraz GGG, którego boksersko uważam za podobny poziom, ale jego wygrana nad Danielsem była problematyczna. - Ward z Kowaliowem czekają na swój rewanż, w dobie czego dają się wyprzedzić. Wyraźny zwycięzca z tego pojedynku prawdopodobnie wróci na tron lidera P4P. - Golovkin także spada o oczko niżej. Uważam że jest bokserem porównywalnej klasy co Crawford, ale o ile Amerykanin poradził sobie bardzo wyraźnie w walce na szczycie (kolejnej) to GGG tym razem problematycznie wygrał (i nie chodzi o to, że rywal dotrwał do gongu, ale o to, że Golovkin wygrał 1-2 punktami mając premię za nokdaun, jego wygrana była niewiele wyraźniejsza od Warda nad Kowaliowem (albo Kowaliowa nad Wardem)). Jeśli wygra wyraźnie z Alvarezem, a Ward-Kowaliow skończy się podobnie do pierwszej walki to może wrócić na tron - Gonzalez - nie walczył po porażce, zaraz ma wrócić, czekamy. - Thurman - nie dość, że nie walczył to jeszcze zapowiedział bardzo długą przerwę. W kolejnym rankingu raczej spadnie, a potem wyleci przez nieaktywność - Łomaczenko - od czasu debiutu w moim rankingu nie stoczył walki, więc zostaje tutaj, zaraz może dostanie szansę na rewanż z Salido to podskoczy - Usyk - wygrana nad Hunterem dała mu formalne prawo awansu do rankingu, z perspektywy czasu widzę że go pominąłem w ostatnim zestawieniu. Usyk ma dwóch bardzo mocnych rywali w resume, boksuje często i wydaje się najlepszym zawodnikiem bardzo mocnej kategorii cruiser. Konkurencję ma mocną i każdy słabszy rywal w resume będzie go obciążał, ale dostaje tutaj miejsce na kredyt - Pacquaio - czekam na tego Horna, choć nie ma na co czekać. Pac-Man zdecydowanie idzie już karierą biznesową i zamiast myśleć o walkach z czołówką to szuka potyczek w egzotycznych miejscach z rywalami w zasięgu. U mnie nie ma go nawet w top3 swojej kategorii, jest tutaj za zasługi, jako-taką aktywność oraz fakt, że reszta bokserów z tych okolic rankingu jeszcze mnie do siebie nie przekonała. Przypuszczam, że jeśli wygra z Hornem a mój nr 10. wygra rewanżową walkę to ich wymienię, a jak wskoczy ktoś super, to Filipińczyk wypadnie. - Joshua - umieściłem Fury'ego w p4p jak wygrał z Kliczko. Teraz wygrana nad Ukraińcem jest ciut mniej warta, ale dam Anglikowi kredyt zaufania. Rewanż z Kliczko (wygrany) pozwoli mu na awans, wygrana nad Pulewem powinna pomóc mu się utrzymać w zestawieniu. Wypadł Lara i Rigondeaux, problemy z aktywnością. Kandydaci do top10 (oprócz dwóch Kubańczyków którzy wypadli z rankignu): - Alvarez, o ile wygra z GGG - Inoue o ile zanotuje ze dwie obrony z kimś konkretnym - Yamanaka - o ile moja ograniczona osoba spojrzy głębiej na tę postać tak jak spojrzała kiedyś na Gonzaleza, tylko że toczy dwie walki na rok, a ja z jego rywali kojarzę tylko Anselmo Moreno. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 15 gości