Alvarez - Chavez Jr. (6.05.2017)
|
08-05-2017, 01:37 PM
|
|||
|
|||
RE: Alvarez - Chavez Jr. (6.05.2017)
Trener Chaveza po walce:
- Nie wygraliśmy nawet rundy. "Canelo" jest po prostu lepszy - skomentował Beristain. Chavez Jr przegrał 120-108 na kartach punktowych wszystkich trzech sędziów. Zadał w tym pojedynku tylko 71 celnych ciosów, przy 228 przeciwnika. - Mówiłem mu, żeby po prostu wyprowadzał uderzenia, ale on się bał bić lewym prostym czy kombinacją, bo wiedział, że w odpowiedzi otrzyma trzy czy cztery ciosy. Te wątpliwości pojawiły się już na początku walki i nie opuściły go do ostatniego gongu - oznajmił szkoleniowiec. Po kolejnej klęsce niektórzy doradzają już Chavezowi Jr przejście na emeryturę, choć syn słynnego "Cesarza" wydaje się o tym nie myśleć. Chce wrócić do wagi super średniej i w niej kontynuować karierę. Najlepiej pod okiem Beristaina. - Nadal twierdzę, że jeśli dostosuje się do mojego stylu, będzie zupełnie innym pięściarzem - powiedział 77-letni "Nacho". W sumie to tak, Chavez bał się uderzac bo w odpowiedzi dostałby serię 3-4 ciosów więc wolał stać w miejscu i otrzymywać te serie 3-4 ciosów. Zero charatkeru. Szkoda mi Beristaina bo zmarnował masę czasu, mam nadzieje, że mu godziwie zapłacili. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 54 gości