Piłka nożna ogólnie
|
21-04-2017, 02:06 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-04-2017 02:08 PM przez kubala1122331.)
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Ja bym chciał finału Monaco - Atletico, ale najpewniej awansują Juventus i Real.
Zgadzam się, że dla Juve mecz z Francuzami może być dla Juve nieco trudniejszy niż z Barceloną. Monaco jest strasznie nieprzewidywalne, z przodu ma naprawdę kapitalnych zawodników, którzy już dzisiaj potrafią praktycznie wszystko. Czwórka Lemar, Bernardo Silva, Mbappe i Falcao to jest potęga. Nie wiem jednak, czy poradzą sobie z żelazną defensywą Juventusu. Jednak Borussia czy nawet Manchester City to drużyny, które grają do przodu, a z tyłu wiatry aż hulają. Włosi są bardziej zbilansowani, najpierw skupiają się na obronie, a z przodu też potrafią być mega kreatywni. Nie mają słabych punktów. Faworytem Juve, 60/40, ale jako janusz Monaco w tym sezonie, liczę na kolejną niespodziankę z ich strony. Real - Atletico po raz kolejny. Serduszko za Simeone i spółką, ale obawiam się, że Real tradycyjnie wymęczy awans po słabej grze. Mam wrażenie, że Atleti nieco spuściło z tonu i nie jest tak mocne jak 1-2 lata temu. Wtedy, byliby moimi faworytami. Do tego mieli strasznie łatwą drabinkę. Bayer i Leicester - wstyd byłoby tego nie wykorzystać. Faworytem 65/35 Real. Tym bardziej, że zawsze może liczyć na sędziów ![]() Co do Ligi Europejskiej to może być sporo emocji. Jakby Manchester grał z jakąś Sevillą czy innym Tottenhamem pewnie by wygrali, z Celtą pewnie będą męczyć bułę. Szczęście dla nich, że Hiszpanie są troszkę pod formą, więc pewnie Anglicy wymęczą ten awans. Lyon - Ajax? Holendrzy w tej formie spokojnie są w stanie ograć Francuzów. Stawiam na finał Manchester - Ajax, chciałbym Celta - Ajax |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 76 gości