Piłka nożna ogólnie
|
20-04-2017, 01:40 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-04-2017 01:57 PM przez Gogolius.)
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Mi to tam tito kto awansował dopóki Juventus jest w grze.
Chodzi mi o to, że Napisałem " nareszcie " z przekąsem, rok w rok w 1/2 była ekipa z niemiec, raz jej nie będzie i to jest lekka odmiana, mamy w zamian za to fajną ekipę z Francji, jakiś powiew. Podczas gdy dużo bardziej narzekać można na drużyny hiszpańskie, które są dłużej na piedestale i jest ich więcej. Taki "oddech ulgi" wydaje mi się wymuszony, że przeszkadzają Ci dwa kluby będące w półfinałach od 4 latach a nie przeszkadzaja Ci trzy kluby będące w tych półfinałach 10 lat. Po prostu nie widzę w tym sensu. To tak jakbyś napisał "o jak dobrze, że Meksykanie stracili wszystkie pasy mistrzowskie w boksie, bo ich dominacja była za silna" podczas gdy np. istnieje dużo mocniejsza, dominująca nacja USA. To tak jakbyś się potknął i złamał rękę oraz nabił guza na czole. Po dwóch dniach guz znika a Ty stwierdzasz "o jak super, nie mam guza", mimo że ręka unieruchomiona na kilka tygodni. Zupełnie irracjonalnie podkreślasz mały problem (średnia dominacja niemieckiej piłki/guz) zupełnie ignorując fakt, że obok masz to samo tylko w większym/gorszym wydaniu (bardzo mocna dominacja piłki hiszpańskiej/złamana ręka). Poprostu niewspółmierne to jest. Albo narzekasz na Niemców jako takich, albo narzekasz na zespoły, które blokują powiew świeżości. Ale powiew świeżości blokują zespoły hiszpańskie w sposób dużo mocniejszy niż niemieckie. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 46 gości