Ranking P4P forum Bokser.org
|
21-03-2017, 11:20 AM
|
|||
|
|||
RE: Ranking P4P forum Bokser.org
1. Kovalev
2. Ward 3. Golovkin 4. Crawford (+1) 5. Gonzalez (-1) 6. Thurman (+3) 7. Łomaczenko (!) 8. Lara 9. Pacquaio (-3) 10. Rigondeaux (-2) Aktualizacja od listopada. Omówienie: Kovalev zostaje - nie toczył walki od pojedynku z Wardem, czekam na dalsze ruchy. Cała czołówka miała niesamowitą szansę, na wyprzedzenie go, ale wszyscy to spieprzyli. Ward tak samo - dalej pauzuje, przeciwnicy zrobili za mało. Potem Golovkin - w moim odczuciu wygrał z Jacobsem, ale zaprezentował się relatywnie słabo - styknie na utrzymanie miejsca bo jednak wygrana to wygrana, ale na awans to za mało. Crawford awansuje - gdyby rywal był lepszy to już dziś by liderował, a tak po prostu wykorzystuje potknięcie Gonzaleza. Gonzalez oczko w dół - konkurencja jest wysoka w topce, a w moich oczach zremisował z Wangekiem, więc minimalnie. Thurman - w moich oczach dołącza do tej superścisłej czołówki (wcześniej widziałem ją jako Kovalev-Gonzalez-GGG, teraz doszedł Ward i Crawford, a teraz znów to się rozrosło). Koleś wygrywa z bardzo dobrymi przeciwnikami, a Porter i Garcia to już mega skalpy, więc tutaj miejsce jak psu buda. Przegrywa z powyższymi bokserami tylko "stażem". Dalej Łomaczenko - tak samo jak Thurman, należy do super ścisłej czołówki - bardzo dobre skalpy, świetna forma - jedyna różnica to staż. Ale przy byle słabszym rywalu kogoś wyżej i porządnym Ukraińca dojdzie do przetasowań. Potem jest przerwa i trzy miejsca już bardziej zagrożone wypadnięciem. Larę zostawiam bo podtrzymał aktywność i wygrał w świetnym stylu choć rywal średni. Pac-Man spada przez brak aktywności za Kubańczyka, ale jak tylko wygra (nawet jeśli to będzie Horn) to podskoczy. Rigondeaux zostaje bo jakoś nie mam pomysłu, powinien się w topce zameldować wygrany Kliczko-Joshua, więc zaraz wypadnie. Top7 mojego rankingu jest tak ciasne, że jakbym układał je od nowa to możliwe, że w innej kolejności, szkoda że Kovalev i Ward wzajemnie się blokują, jeszcze trochę i obaj stracą swoje miejsca (gdyby Gonzalez i Golovkin wygrali przed czasem to oni byliby w top2). |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 26 gości