Zaginione nagrania walk i inne związane z boksem
|
01-05-2017, 10:04 PM
|
|||
|
|||
Zaginione nagrania walk i inne związane z boksem
Pomyślałem, że brakuje takiego wątku w którym można podzielić się informacjami o walkach, których nagrania istnieją (lub ogólnie były transmitowane), ale mimo to zaginęły lub nigdy nie pojawiły się w internecie.
Pierwsza do głowy przychodzi mi pierwsza walka Przemka Salety z Luanem Krasniqim. Strasznie chciałbym ją zobaczyć, żeby przekonać się jakim cudem Saleta to wygrał Pojedynek na pewno pokazał niemiecki ZDF. Nagranie tej walki to prawdziwy biały kruk. Wrażenie z rewanżu chyba trochę wpłynęło na popadnięcie tej walki w niepamięć. Warto też wspomnieć, że zaginęło także nagranie z innej ważnej walki Salety, z Dennisem Andriesem, które było kiedyś dostępne na forach bokserskich. Z tego co widzę nie do znalezienia jest obecnie całkiem popularne kiedyś nagranie ze studia TVN w którym doszło do sprzeczki pomiędzy Michalczewskim a Gołotą, z którym łączono się po którejś z walk Na pewno było na youtube, ale widocznie usunięto. Myślę, że zaginęło też sporo starych polskich gal, które od lat 90-tych pojawiały się na kanał tj. Polsat, Wizja Sport, Canal+ czy nawet TVP. Zaginęły też walki Gołoty z 2003 roku (Nix i Terrence Lewis), które zdaje się pokazał TVN. |
|||
01-05-2017, 10:31 PM
|
|||
|
|||
RE: Zaginione nagrania walk i inne związane z boksem
Moim zaginionym białym krukiem jest walka Saleta vs Westgeest. Co najlepsze, oglądałem ją! Byłem jednak wtedy dzieciakiem i niewiele z niej pamiętam (poza momentem, gdy Przemek leżał już na deskach).
Trochę dziwne, że zaginęły walki Gołoty z Nixem i T. Lewisem, bo tą pierwszą na 100% oglądałem jeszcze z 5, 6 lat temu na youtube, bądź skądś ściągniętą. Tą drugą też wydaje mi się, że obejrzałem. Prawdziwym Yeti / potworem z Loch Ness polskiego boksu pozostaje walka Włodarczyka z Abdoulem, która od lat pozostaje niedostępna. Mam nadzieję, że co jakiś czas będą wypływać różne rarytasy, choć zapewne bardzo kuszącą opcją pozostaje odsprzedanie białego kruka jakiemuś kolekcjonerowi. |
|||
01-05-2017, 10:42 PM
|
|||
|
|||
Może by zacząć pisać do tych bokserów, ich menadżerów z prośbami o udostępnienie tych walk? Bądź chociaż pomoc w ich odnalezieniu?
"Non clamor sed amor sonat in aure Dei" |
|||
10-05-2017, 02:56 PM
|
|||
|
|||
Może warto byłoby przypiąć ten temat do góry, tak aby zaraz nam nie znikł z pola widzenia?
"Non clamor sed amor sonat in aure Dei" |
|||
11-05-2017, 03:50 PM
|
|||
|
|||
Pierwszej walki Salety z Krasniqi nie znajdzie za uja, przeczesałem wiele niemieckich stron i ani widu ani
słychu, rewanż transmitowany na zdf spokojnie można znaleźć ale walka za długo nie trwała |
|||
12-05-2017, 09:29 AM
|
|||
|
|||
RE: Zaginione nagrania walk i inne związane z boksem | |||
18-07-2017, 10:48 PM
|
|||
|
|||
Jeszcze można obejrzeć:
http://www.dailymotion.com/video/x88cb4 Podobno bardzo ciekawa też była walka Sosnowskiego ze Stipe Balićem, gdzie Albert obrywał od równie nieporadnego co Silvin Chorwata. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości