Mateusz Masternak
|
10-02-2012, 10:19 PM
|
|||
|
|||
Mateusz Masternak
Ciekawią mnie przyszli rywale Mastera, w marcu zawalczy pewnie z jakimś średniakiem, ale myślę, że latem powinien dostać szansę z kimś naprawdę mocnym. Co sądzicie o walce Masternak - Czakijev?? Jak dla mnie to bardzo ciekawa propozycja, z chęcią bym taką walkę zobaczył.
|
|||
10-02-2012, 10:27 PM
|
|||
|
|||
RE: Mateusz Masternak
Master Cunn = to bym chetnie zobaczyl. Mateusz troche podgrzal Steve'a wymadrzajac sie na jego temat ;]
They think they're good, I know I'm great ;] |
|||
10-02-2012, 10:37 PM
|
|||
|
|||
Na pewno ciekawa walka, Cunn miałby coś do udowodnienia, ale czy z punktu sportowego ma sens?? Cunningham przegrał ostatnie dwie walki i nie prezentuje sobą tego co kiedyś, w rankingach raczej będzie za Masternakiem. Ja najchętniej zobaczyłbym Masternaka z kimś, kto jest na fali wznoszącej np Czakijev, Kayode, Alexiejev, Kołodziej(może trochę dlatego, że za nim nie przepadam i uważam, że Master jest o klasę lepszy).
|
|||
11-02-2012, 09:54 AM
|
|||
|
|||
A ja właśnie bym go z Cunnighamem zobaczył nawet już w tym roku. Cunnigham jeszcze kariery nie zakończy, na pewno nie w taki sposób. A nie będzie chciał obijać leszczy. tylko walczyć z kimś z czołówki. Steve jest już wypalony, ale to nie jest jeszcze emeryt.
A na walkę z kimś typu Czakijev nie mam nadziei. Utalentowani i perspektywiczni zawodnicy w tej wadze ani w wadze ciężkiej nie biją się ze sobą. Takie są realia... |
|||
12-02-2012, 02:57 PM
|
|||
|
|||
@Adammobp
To prawda z tymi prospektami. Cunn - Masternak? Dobry pomysł. Cunn jeszcze dużo potrafi, nie powinien odchodzić. Co do Czakijewa, jest to dla mnie przyszły mistrz świata wagi cruiser. Boks - nie dzieli nas a łączy. |
|||
01-04-2012, 12:25 AM
|
|||
|
|||
Bardzo ładne zwycięstwo Mastera. Deklasacja i walka do 1 bramki. Tak to nazwę. Mam tylko 1 pytanie. Czy jeśli Adamek zasypałby Vitka serią przy linach to po 30 sekundach sędzia zatrzymałby walkę? Chodzi mi o to, że wydaje mi się, że ten Romero nie był ani trochę zamroczony (oglądałem walkę w słabej jakości, może się mylę) a sędzia pojedynek przerwał. Jak Ortiz zasypał Floyda serią to sędzia nie przerwał walki (pomijam poźniejszy strzał z bani). Sugar Ray Leonard potrafił ok. minuty walić przez przerwy cios za ciosem i sędziowie tych walk nie zatrzymywali. To dziwne zjawisko, które obserwuję od jakiegoś czasu na światowym "rynku" bokserskim.
|||
01-04-2012, 09:57 AM
|
|||
|
|||
@Jerome
Sędzia przerwał walkę, ponieważ wiedział, że Romero przegrywa tę walkę znacząco i nie ma szans na wygraną. Master zasypał go ciosami kilka z nich doszło do szczęki przez co Romero aż wypluł ochraniacz. Decyzja sędziowska według mnie jak najbardziej słuszna. Gdyby nie przerwał walki mogło by się skończyć ciężkim KO. |
|||
01-04-2012, 11:19 AM
|
|||
|
|||
Zapomniałem, że wypadł ochraniacz, przepraszam... W takim razie słuszna decyzja.
|||
19-07-2012, 05:34 PM
|
|||
|
|||
Następnym rywalem Masteranak będzie były pretendent do tytułów EBU i IBF Enad Licina.
Jak oceniacie wybór Liciny na rywala Mastera? Jaki przebieg walki przewidujecie? |
|||
19-07-2012, 05:42 PM
|
|||
|
|||
Dobry test dla Mastera. Licina to co prawda nie zawodnik najwyższej klasy ale ciągle solidny bokser. Obstawiam jednogłośną wygraną Masternaka lub RTD ew. TKO takie jak w walce z Simmsem.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości