Plebicyt forum Bokser.org 2015
|
21-12-2015, 10:08 AM
|
|||
|
|||
Plebicyt forum Bokser.org 2015
Kończy nam się kolejny rok w boksie, a więc czas na podsumowanie.
Leniwie pozwolę sobie na skopiowanie postu Krzycha sprzed roku, bo był bardzo dobry Polska Boks zawodowy: Zawodowy pięściarz roku w Polsce Który pięściarz zawodowy osiągnął w tym roku najwięcej? Zawodowa pięściarka roku w Polsce Która pięściarka zawodowa osiągnęła w tym roku najwięcej? Najlepiej rozwijający się pięściarz zawodowy w Polsce Który pięściarz zawodowy zaliczył w tym roku największy progres w umiejętnościach? Najlepiej rozwijająca się pięściarka zawodowa w Polsce Która pięściarka zawodowa z zaliczyła w tym roku największy progres w umiejętnościach? Najbardziej emocjonująca walka roku w Polsce Która walka zawodowa z udziałem przynajmniej jednego Polaka miała najbardziej emocjonujący przebieg? Najlepsza walka roku w Polsce pod względem poziomu sportowego Która walka stała z udziałem przynajmniej jednego Polaka stała na najwyższym poziomie umiejętności prezentowanych przez zawodników? Nokaut roku w Polsce Kto z Polaków zasługuje na nagrodę nokautu roku? Deklasacja roku w Polsce Który z zawodowych pięściarzy pokonał swojego przeciwnika w szczególnie jednostronny sposób? Debiutant roku w Polsce Kto z tegorocznych polskich debiutantów na zawodowym ringu zasługuje na tytuł debiutanta roku? Trener roku w Polsce Który z naszych trenerów osiągnął w tym roku najwięcej ze swoimi podopiecznymi? Promotor roku w Polsce Który z naszych promotorów osiągnął w tym roku najwięcej i zadziałał na korzyść swoich podopiecznych i całego polskiego boksu bardziej niż reszta? Wydarzenie roku w Polsce Która walka była największym i najbardziej wyczekiwanym wydarzeniem minionego roku? Rozczarowanie roku w Polsce - pięściarz Który pięściarz najbardziej rozczarował swoją postawą? Rozczarowanie roku w Polsce - walka Która walka z udziałem przynajmniej jednego Polaka miała najbardziej rozczarowujący przebieg? Najgorszy werdykt/Najgorsi sędziowie roku w Polsce Który z werdyktów w walce z udziałem przynajmniej jednego Polaka był w tym roku najbardziej skandaliczny i niezgodny z rzeczywistością? Którzy sędziowie byli najbardziej niekompetentni? Najlepszy werdykt/Najlepsi sędziowie roku w Polsce Dla odmiany pochwalmy sędziów, oczywiście tych sędziów, którzy mimo trudności ich zawodu i presji jaka na nich ciąży dobrze wywiązali się ze swojej pracy. Największy przegrany roku w Polsce Kto może zaliczyć ten rok do szczególnie nieudanych czy też zmarnowanych, niekoniecznie ze względu na wydarzenia ringowe, ale też poza ringowe? Ulubieniec polskich kibiców Który pięściarz cieszył się w tym roku Twoją największą sympatią, popularnością i poparciem? Polski błazen roku Który z pięściarzy zawodowych z Polski zasłużył poprzez swoje zachowanie w ringu lub poza nim na ten jakże zaszczytny tytuł polskiego błazna roku 2014? Największy wygrany roku Który pięściarz z Polski zyskał najwięcej dzięki występom w 2014 roku? Największa niespodzianka roku Rozstrzygnięcie której walki lub występ którego pięściarza z Polski zaskoczył Cię w tym roku najbardziej? Świat Boks zawodowy: Zawodowy pięściarz roku Który pięściarz zawodowy osiągnął w tym roku najwięcej? Zawodowa pięściarka roku Która pięściarka zawodowa osiągnęła w tym roku najwięcej? Najlepiej rozwijający się pięściarz zawodowy Który pięściarz zawodowy zaliczył w tym roku największy progres w umiejętnościach? Najlepiej rozwijająca się pięściarka zawodowa Która pięściarka zawodowa z zaliczyła w tym roku największy progres w umiejętnościach? Najbardziej emocjonująca walka roku Która walka zawodowa miała najbardziej emocjonujący przebieg? Najlepsza walka roku pod względem poziomu sportowego Która walka stała stała na najwyższym poziomie umiejętności prezentowanych przez zawodników? Nokaut roku Kto zasługuje na nagrodę nokautu roku? Deklasacja roku Który z zawodowych pięściarzy pokonał swojego przeciwnika w szczególnie jednostronny sposób? Debiutant roku Kto z tegorocznych debiutantów na zawodowym ringu zasługuje na tytuł debiutanta roku? Trener roku Który z trenerów osiągnął w tym roku najwięcej ze swoimi podopiecznymi? Promotor roku w Polsce Który z promotorów osiągnął w tym roku najwięcej i zadziałał na korzyść swoich podopiecznych i całego boksu bardziej niż reszta? Wydarzenie roku Która walka była największym i najbardziej wyczekiwanym wydarzeniem minionego roku? Rozczarowanie roku - pięściarz Który pięściarz najbardziej rozczarował swoją postawą? Rozczarowanie roku - walka Która walka miała najbardziej rozczarowujący przebieg? Najgorszy werdykt/Najgorsi sędziowie roku Który z werdyktów był w tym roku najbardziej skandaliczny i niezgodny z rzeczywistością? Którzy sędziowie byli najbardziej niekompetentni? Najlepszy werdykt/Najlepsi sędziowie roku Dla odmiany pochwalmy sędziów, oczywiście tych sędziów, którzy mimo trudności ich zawodu i presji jaka na nich ciąży dobrze wywiązali się ze swojej pracy. Największy przegrany roku Kto może zaliczyć ten rok do szczególnie nieudanych czy też zmarnowanych, niekoniecznie ze względu na wydarzenia ringowe, ale też poza ringowe? Ulubieniec kibiców Który pięściarz cieszył się w tym roku Twoją największą sympatią, popularnością i poparciem? Światowy błazen roku Który z pięściarzy zawodowych zasłużył poprzez swoje zachowanie w ringu lub poza nim na ten jakże zaszczytny tytuł światowego błazna roku 2014? Największy wygrany roku Który pięściarz boksujący na światowych ringach zyskał najwięcej dzięki występom w 2014 roku? Największa niespodzianka roku Która walka lub który z zagranicznych pięściarzy zaskoczył Cię najbardziej w 2014 roku? Jeżeli ktoś chce się wypowiadać na temat boksu amatorskiego to bardzo proszę : ) |
|||
21-12-2015, 11:21 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-12-2015 11:36 AM przez Gogolius.)
|
|||
|
|||
RE: Plebicyt forum Bokser.org 2015
Polska
Boks zawodowy: Zawodowy pięściarz roku w Polsce (to pytanie podzielę na dwie odpowiedzi) - Andrzej Fonfara - bardzo dobre skalpy, Chavez na rozkładzie, zrobił duży krok do przodu. Który pięściarz zawodowy osiągnął w tym roku najwięcej? - Głowacki - rzecz oczywista, bo osiągnął mistrzowski pas kosztem Hucka Zawodowa pięściarka roku w Polsce Która pięściarka zawodowa osiągnęła w tym roku najwięcej? - Ewa Brodnicka - międzynarodowy tytuł + zwycięstwo nad Piątkowską Najlepiej rozwijający się pięściarz zawodowy w Polsce Który pięściarz zawodowy zaliczył w tym roku największy progres w umiejętnościach? - Andrzej Fonfara - dla mnie rozwija się dużo szybciej i widoczniej niż Łaszczyk czy Szymański Najlepiej rozwijająca się pięściarka zawodowa w Polsce Która pięściarka zawodowa z zaliczyła w tym roku największy progres w umiejętnościach? - Ewa Piątkowska, spora różnica między walką z Brodnicką a walką o pas Najbardziej emocjonująca walka roku w Polsce Która walka zawodowa z udziałem przynajmniej jednego Polaka miała najbardziej emocjonujący przebieg? - Głowacki - Huck, zdecydowanie. Deski Głowackiego, stał nad przepaścią, a potem wygrał przez nokaut. Miazga. Która walka stała z udziałem przynajmniej jednego Polaka stała na najwyższym poziomie umiejętności prezentowanych przez zawodników? - Fonfara-Chavez - to jak Andrzej zneutralizował i obił Juniora to klasa światowa Kto z Polaków zasługuje na nagrodę nokautu roku? - Ugonoh i ten jego prawy overhand z bodajże przedostatniej walki z jakimś bumem Deklasacja roku w Polsce - chyba niestety Syrowatki z Jackiewiczem Który z zawodowych pięściarzy pokonał swojego przeciwnika w szczególnie jednostronny sposób? - Andrzej Fonfara Chaveza Trener roku w Polsce - trener Ugonoha kimkolwiek jest Promotor roku w Polsce Który z naszych promotorów osiągnął w tym roku najwięcej i zadziałał na korzyść swoich podopiecznych i całego polskiego boksu bardziej niż reszta? - jeżeli podciągnąć zorganizowanie walki Wilder-Szpilka pod Wasilewskiego to chyba on Wydarzenie roku w Polsce Która walka była największym i najbardziej wyczekiwanym wydarzeniem minionego roku? - chyba Fonfara-Chavez Jr. Rozczarowanie roku w Polsce - pięściarz - Masternak, mimo wszystko liczyłem na więcej Która walka z udziałem przynajmniej jednego Polaka miała najbardziej rozczarowujący przebieg? - Masternak - Bellew Najgorszy werdykt/Najgorsi sędziowie roku w Polsce Który z werdyktów w walce z udziałem przynajmniej jednego Polaka był w tym roku najbardziej skandaliczny i niezgodny z rzeczywistością? Którzy sędziowie byli najbardziej niekompetentni? - wałek Masternaka w RPA Największy przegrany roku w Polsce Kto może zaliczyć ten rok do szczególnie nieudanych czy też zmarnowanych, niekoniecznie ze względu na wydarzenia ringowe, ale też poza ringowe? - Masternak i Wach, jeden sportowo drugi pozasportowo Ulubieniec polskich kibiców Który pięściarz cieszył się w tym roku Twoją największą sympatią, popularnością i poparciem? - Kibiców - Głowacki, moim? Ciężkie pytanie, chyba Andrzej Fonfara Polski błazen roku - Wach za wpadkę dopingową Największy wygrany roku Który pięściarz z Polski zyskał najwięcej dzięki występom w 2014 roku? - dzięki występom najwięcej zyskał Głowacki bo to mistrz świata, pozaringowo najwięcej zyskał Szpilka titleshotem do Wildera. Największa niespodzianka roku Rozstrzygnięcie której walki lub występ którego pięściarza z Polski zaskoczył Cię w tym roku najbardziej? - mimo wszystko zwycięstwo Głowackiego z Huckiem Świat Boks zawodowy: Zawodowy pięściarz roku Który pięściarz zawodowy osiągnął w tym roku najwięcej? Floyd Mayweather - grono rywali ogromne po ten tytuł, ale zwycięstwo nad Pacquaio, zakończenie kariery jako niepokonany, bilans 49-0, miliony zarobione, osiągnął najwięcej Najlepiej rozwijający się pięściarz zawodowy Który pięściarz zawodowy zaliczył w tym roku największy progres w umiejętnościach? - kurde, Ortiz? Patrząc na jego walki z bumami, a jego potyczkę z Jenningsem... no i Fury! Najbardziej emocjonująca walka roku Która walka zawodowa miała najbardziej emocjonujący przebieg? - najbardziej emocjonująca była Miura- Vargas Najlepsza walka roku pod względem poziomu sportowego Która walka stała stała na najwyższym poziomie umiejętności prezentowanych przez zawodników? - sam nie wiem, podobał mi się Cotto z Alvarezem, ale wypadałoby żeby obaj bokserzy pokazali coś dobrego. Nokaut roku Kto zasługuje na nagrodę nokautu roku? - nie kojarzę czystego nokautu, który wywarł na mnie jakieś większe wrażenie. O, może Povietkin z Perezem. Deklasacja roku Który z zawodowych pięściarzy pokonał swojego przeciwnika w szczególnie jednostronny sposób? - Rigondeaux pod względem wyniku. Pod względem oczekiwań bardziej wyrównanej walki to Floyd z Pac-Manem i Fury - Kliczko, nie były to deklasacje, ale bardzo wyraźne zwycięstwa. Promotor roku Który z promotorów osiągnął w tym roku najwięcej i zadziałał na korzyść swoich podopiecznych i całego boksu bardziej niż reszta? Al Haymon za budowanie swojego imperium Wydarzenie roku Która walka była największym i najbardziej wyczekiwanym wydarzeniem minionego roku? -Mayweather - Pacquaio, nie ma o czym gadać Rozczarowanie roku - pięściarz Który pięściarz najbardziej rozczarował swoją postawą? - pozasportowo rozczarował mnie Pac-Man swoimi wymówkami na temat kontuzji. Sportowo... po Kliczce spodziewałem się więcej, także po Jenningsie, ale jednak overall najbardziej rozczarowany jestem Andym Lee. Rozczarowanie roku - walka Która walka miała najbardziej rozczarowujący przebieg? - Chyba Floyd vs Manny, ale hype był tak ogromny, że to nie dziwota. Oczekiwałem też więcej po Kliczko-Fury. Najgorszy werdykt/Najgorsi sędziowie roku Który z werdyktów był w tym roku najbardziej skandaliczny i niezgodny z rzeczywistością? Którzy sędziowie byli najbardziej niekompetentni? - Cotto-Alvarez, nie oglądałem walki drugi raz ale na żywo to dla mnie mega skandal Najlepszy werdykt/Najlepsi sędziowie roku Dla odmiany pochwalmy sędziów, oczywiście tych sędziów, którzy mimo trudności ich zawodu i presji jaka na nich ciąży dobrze wywiązali się ze swojej pracy. - Fury - Kliczko. Nie takie wałki w Niemczech się odbywały. Największy przegrany roku Kto może zaliczyć ten rok do szczególnie nieudanych czy też zmarnowanych, niekoniecznie ze względu na wydarzenia ringowe, ale też poza ringowe? - Rigondeaux, bo miał prawie rok przerwy, Ward też nie błyszczy częstotliwością walk. Sportowo na pewno Kliczko - koniec jedenastoletniej hegemonii. Do tego klęska Amira Imama. Ulubieniec kibiców Który pięściarz cieszył się w tym roku Twoją największą sympatią, popularnością i poparciem? - jak o mnie idzie to Fury, Rigondeaux, Cotto, Lee, Kovalev - wiele się nie zmieniło Wśród kibiców to pewnie Wilder/Joshua albo GGG. Światowy błazen roku Który z pięściarzy zawodowych zasłużył poprzez swoje zachowanie w ringu lub poza nim na ten jakże zaszczytny tytuł światowego błazna roku 2014? - Fury Największy wygrany roku Który pięściarz boksujący na światowych ringach zyskał najwięcej dzięki występom w 2014 roku? - Fury Największa niespodzianka roku Która walka lub który z zagranicznych pięściarzy zaskoczył Cię najbardziej w 2014 roku? - Fur... nie no, jego to się spodziewałem. W sumie najbardziej byłem zaskoczony zwycięstwem Granadosa nad Imamem. |
|||
21-12-2015, 01:04 PM
|
|||
|
|||
Polska
Boks zawodowy: Zawodowy pięściarz roku w Polsce Który pięściarz zawodowy osiągnął w tym roku najwięcej? - Krzysztof Głowacki Zawodowa pięściarka roku w Polsce Która pięściarka zawodowa osiągnęła w tym roku najwięcej? - Brodnicka Najlepiej rozwijający się pięściarz zawodowy w Polsce Który pięściarz zawodowy zaliczył w tym roku największy progres w umiejętnościach? - Krzysztof Głowacki Najlepiej rozwijająca się pięściarka zawodowa w Polsce Która pięściarka zawodowa z zaliczyła w tym roku największy progres w umiejętnościach? - Piątkowska - wspaniale się odbudowała po porażce Najbardziej emocjonująca walka roku w Polsce - tak stricte w Polsce to Rekowski vs Aguilera Która walka zawodowa z udziałem przynajmniej jednego Polaka miała najbardziej emocjonujący przebieg? - Głowacki vs Huck Najlepsza walka roku w Polsce pod względem poziomu sportowego Która walka stała z udziałem przynajmniej jednego Polaka stała na najwyższym poziomie umiejętności prezentowanych przez zawodników? - Fonfara vs Chavez Nokaut roku w Polsce stricte w Polsce to - Jackiewicz na Syrowatce Kto z Polaków zasługuje na nagrodę nokautu roku? Ugonoh na Quarrie Deklasacja roku w Polsce Jackiewicz vs Syrowatka Który z zawodowych pięściarzy pokonał swojego przeciwnika w szczególnie jednostronny sposób? Szpilka, Ugonoh, Sulęcki leją tych swoich bumów, że aż wióry lecą. Ciężko osądzić, który z nich bardziej. Trener roku w Polsce Który z naszych trenerów osiągnął w tym roku najwięcej ze swoimi podopiecznymi? - Fiodor Łapin - za mistrzowskie prowadzenie Główki Promotor roku w Polsce - w Polsce to Mariusz Grabowski, za to jak "pięknie" załatwił Piątkowską u sędziów Który z naszych promotorów osiągnął w tym roku najwięcej i zadziałał na korzyść swoich podopiecznych i całego polskiego boksu bardziej niż reszta? - Andrzej Wasilewski za "załatwienie" Szpilce walki o pas WBC Wydarzenie roku w Polsce - Mistrzostwo Krzysztofa Głowackiego Która walka była największym i najbardziej wyczekiwanym wydarzeniem minionego roku? - Fonfara vs Chavez; Głowacki vs Huck Rozczarowanie roku w Polsce - pięściarz Który pięściarz najbardziej rozczarował swoją postawą? - Mariusz Wach Rozczarowanie roku w Polsce - walka Która walka z udziałem przynajmniej jednego Polaka miała najbardziej rozczarowujący przebieg? - Wach vs Powietkin i nie chodzi tu o to, co się okazało po walce tylko o to, co się (nie) działo na ringu Najgorszy werdykt/Najgorsi sędziowie roku w Polsce - w samej Polsce to zdecydowanie Brodnicka vs Piątkowska Który z werdyktów w walce z udziałem przynajmniej jednego Polaka był w tym roku najbardziej skandaliczny i niezgodny z rzeczywistością? Którzy sędziowie byli najbardziej niekompetentni? - Masternak vs Muller Najlepszy werdykt/Najlepsi sędziowie roku w Polsce Dla odmiany pochwalmy sędziów, oczywiście tych sędziów, którzy mimo trudności ich zawodu i presji jaka na nich ciąży dobrze wywiązali się ze swojej pracy. - Fonfara vs Cleverly Największy przegrany roku w Polsce - Mariusz Wach Kto może zaliczyć ten rok do szczególnie nieudanych czy też zmarnowanych, niekoniecznie ze względu na wydarzenia ringowe, ale też poza ringowe? - Mariusz Wach, Dawid Kostecki Ulubieniec polskich kibiców Andrzej Fonfara – dwie świetne walki w ciągu roku Który pięściarz cieszył się w tym roku Twoją największą sympatią, popularnością i poparciem? - Andrzej Fonfara – dwie świetne walki w ciągu roku Polski błazen roku Który z pięściarzy zawodowych z Polski zasłużył poprzez swoje zachowanie w ringu lub poza nim na ten jakże zaszczytny tytuł polskiego błazna roku 2015? - Mariusz Wach Największy wygrany roku Który pięściarz z Polski zyskał najwięcej dzięki występom w 2015 roku? - Krzysztof Głowacki Największa niespodzianka roku Rozstrzygnięcie której walki lub występ którego pięściarza z Polski zaskoczył Cię w tym roku najbardziej? - - Krzysztof Głowacki w pojedynku z Marco Huckiem Świat Boks zawodowy: Zawodowy pięściarz roku - Tyson Fury – pokonał dominatora wagi super ciężkiej, pokazując przy tym sporo umiejętności, jakich by się człowiek nie spodziewał po takim olbrzymie Który pięściarz zawodowy osiągnął w tym roku najwięcej? - Floyd Mayweather – pokonał „odwiecznego” przeciwnika, zarobił najwięcej kasy, odszedł niepokonany na zawodowym ringu w glorii i chwale Najlepiej rozwijający się pięściarz zawodowy – Joshep Parker? Może nie najlepiej się rozwijający ale chyba najlepiej prowadzony Który pięściarz zawodowy zaliczył w tym roku największy progres w umiejętnościach? - Luis Ortiz Najbardziej emocjonująca walka roku Która walka zawodowa miała najbardziej emocjonujący przebieg? – najlepsze walki w tym roku zdominowali Polacy. Ale tak poza nimi to dałbym Joshua vs Whyte Najlepsza walka roku pod względem poziomu sportowego Która walka stała stała na najwyższym poziomie umiejętności prezentowanych przez zawodników? - Cotto vs Alvarez Nokaut roku Kto zasługuje na nagrodę nokautu roku? - - Aleksander Powietkin za nokaut na Mike Perez. To było szybkie i bardzo zaskakujące. Deklasacja roku Który z zawodowych pięściarzy pokonał swojego przeciwnika w szczególnie jednostronny sposób? – Gołowkin vs Lemieux – spodziewałem się zdecydowanie bardziej wyrównanej walki Trener roku Który z trenerów osiągnął w tym roku najwięcej ze swoimi podopiecznymi? - Peter Fury Który z promotorów osiągnął w tym roku najwięcej i zadziałał na korzyść swoich podopiecznych i całego boksu bardziej niż reszta? - Al Haymon Wydarzenie roku – Zwycięstwo Tysona Fury nad Władimirem Kliczko i przewrót (pucz? ) w kategorii HW Która walka była największym i najbardziej wyczekiwanym wydarzeniem minionego roku? - Floyd Mayweather vs Manny Pacquiao Rozczarowanie roku - pięściarz Który pięściarz najbardziej rozczarował swoją postawą? - Manny Pacquiao Rozczarowanie roku - walka Która walka miała najbardziej rozczarowujący przebieg? - Tyson Fury vs Władimir Kliczko Najgorszy werdykt/Najgorsi sędziowie roku Który z werdyktów był w tym roku najbardziej skandaliczny i niezgodny z rzeczywistością? Którzy sędziowie byli najbardziej niekompetentni? - Masternak vs Muller oraz Cotto vs Alvarez Najlepszy werdykt/Najlepsi sędziowie roku Dla odmiany pochwalmy sędziów, oczywiście tych sędziów, którzy mimo trudności ich zawodu i presji jaka na nich ciąży dobrze wywiązali się ze swojej pracy. - Tyson Fury vs Władimir Kliczko Największy przegrany roku Kto może zaliczyć ten rok do szczególnie nieudanych czy też zmarnowanych, niekoniecznie ze względu na wydarzenia ringowe, ale też poza ringowe? - Manny Pacquiao – nie tylko styl w jakim przegrał ale też to, co działo się poza ringiem. Ten żałosny płacz i niemożność pogodzenia się z porażką. Ulubieniec kibiców - Tyson Fury Który pięściarz cieszył się w tym roku Twoją największą sympatią, popularnością i poparciem? - Anthony Joshua Światowy błazen roku Który z pięściarzy zawodowych zasłużył poprzez swoje zachowanie w ringu lub poza nim na ten jakże zaszczytny tytuł światowego błazna roku 2015? Manny Pacquiao Największy wygrany roku Który pięściarz boksujący na światowych ringach zyskał najwięcej dzięki występom w 2015 roku? - wszyscy nowi mistrzowie plus Luis Ortiz Największa niespodzianka roku Która walka lub który z zagranicznych pięściarzy zaskoczył Cię najbardziej w 2015 roku? - Tyson Fury vs Władimir Kliczko |
|||
21-12-2015, 01:56 PM
|
|||
|
|||
Polska:
Zawodowy pięściarz roku w Polsce Który pięściarz zawodowy osiągnął w tym roku najwięcej? - Krzysztof Głowacki Zawodowa pięściarka roku w Polsce Która pięściarka zawodowa osiągnęła w tym roku najwięcej? - Ewa Piątkowska Najlepiej rozwijający się pięściarz zawodowy w Polsce Który pięściarz zawodowy zaliczył w tym roku największy progres w umiejętnościach? - Krzysztof Głowacki Najlepiej rozwijająca się pięściarka zawodowa w Polsce Która pięściarka zawodowa z zaliczyła w tym roku największy progres w umiejętnościach? - Ewa Piątkowska Najbardziej emocjonująca walka roku w Polsce - Rekowski vs Aguilera Która walka zawodowa z udziałem przynajmniej jednego Polaka miała najbardziej emocjonujący przebieg? - Głowacki vs Huck Najlepsza walka roku w Polsce pod względem poziomu sportowego Która walka stała z udziałem przynajmniej jednego Polaka stała na najwyższym poziomie umiejętności prezentowanych przez zawodników? - Fonfara vs Chavez Nokaut roku w Polsce - Cieślak vs Cox Kto z Polaków zasługuje na nagrodę nokautu roku? - Głowacki vs Huck Deklasacja roku w Polsce: Miszkiń vs Głażewski Który z zawodowych pięściarzy pokonał swojego przeciwnika w szczególnie jednostronny sposób? - Adamek vs Saleta Trener roku w Polsce Który z naszych trenerów osiągnął w tym roku najwięcej ze swoimi podopiecznymi? - Fiodor Łapin Promotor roku w Polsce - Andrzej Wasilewski Która walka była największym i najbardziej wyczekiwanym wydarzeniem minionego roku? - Głowacki vs Huck Rozczarowanie roku w Polsce - pięściarz Który pięściarz najbardziej rozczarował swoją postawą? - Mariusz Wach Rozczarowanie roku w Polsce - walka Która walka z udziałem przynajmniej jednego Polaka miała najbardziej rozczarowujący przebieg? - Sołdra vs Machtajenko Najgorszy werdykt/Najgorsi sędziowie roku w Polsce - Robert Gortat, kolega Bronickiej w walce z Piątkowską Który z werdyktów w walce z udziałem przynajmniej jednego Polaka był w tym roku najbardziej skandaliczny i niezgodny z rzeczywistością? Którzy sędziowie byli najbardziej niekompetentni? - Masternak vs Muller Najlepszy werdykt/Najlepsi sędziowie roku w Polsce Dla odmiany pochwalmy sędziów, oczywiście tych sędziów, którzy mimo trudności ich zawodu i presji jaka na nich ciąży dobrze wywiązali się ze swojej pracy. - Leszek Jankowiak (ogólnie) Największy przegrany roku w Polsce - Mariusz Wach Kto może zaliczyć ten rok do szczególnie nieudanych czy też zmarnowanych, niekoniecznie ze względu na wydarzenia ringowe, ale też poza ringowe? - Krzysztof Włodarczyk Ulubieniec polskich kibiców: Krzysztof Głowacki Polski błazen roku Który z pięściarzy zawodowych z Polski zasłużył poprzez swoje zachowanie w ringu lub poza nim na ten jakże zaszczytny tytuł polskiego błazna roku 2015? - Tomasz "robię Furyego nawet jutro" Adamek Największy wygrany roku Który pięściarz z Polski zyskał najwięcej dzięki występom w 2015 roku? - Krzysztof Głowacki Największa niespodzianka roku Rozstrzygnięcie której walki lub występ którego pięściarza z Polski zaskoczył Cię w tym roku najbardziej? - Syrowatka vs Jackiewicz Świat Boks zawodowy: Zawodowy pięściarz roku - Giennadij Gołowkin Który pięściarz zawodowy osiągnął w tym roku najwięcej? - Roman Gonzalez Najlepiej rozwijający się pięściarz zawodowy – Errol Spence Który pięściarz zawodowy zaliczył w tym roku największy progres w umiejętnościach? - Badou Jack Najbardziej emocjonująca walka roku Która walka zawodowa miała najbardziej emocjonujący przebieg? - Miura vs Vargas Najlepsza walka roku pod względem poziomu sportowego Która walka stała stała na najwyższym poziomie umiejętności prezentowanych przez zawodników? - Yamanaka vs Moreno Nokaut roku Kto zasługuje na nagrodę nokautu roku? - Kudriaszow vs Palacios Deklasacja roku Który z zawodowych pięściarzy pokonał swojego przeciwnika w szczególnie jednostronny sposób? – Bradley vs Rios Trener roku Który z trenerów osiągnął w tym roku najwięcej ze swoimi podopiecznymi? - Peter Fury Który z promotorów osiągnął w tym roku najwięcej i zadziałał na korzyść swoich podopiecznych i całego boksu bardziej niż reszta? - GBP Wydarzenie roku – Fury pokonuje Kliczkę Która walka była największym i najbardziej wyczekiwanym wydarzeniem minionego roku? - Floyd Mayweather vs Manny Pacquiao Rozczarowanie roku - pięściarz Który pięściarz najbardziej rozczarował swoją postawą? - Manny Pacquiao Rozczarowanie roku - walka Która walka miała najbardziej rozczarowujący przebieg? - Mayweather vs Pacquiao Najgorszy werdykt/Najgorsi sędziowie roku Który z werdyktów był w tym roku najbardziej skandaliczny i niezgodny z rzeczywistością? Którzy sędziowie byli najbardziej niekompetentni? - Masternak vs Muller Najlepszy werdykt/Najlepsi sędziowie roku Dla odmiany pochwalmy sędziów, oczywiście tych sędziów, którzy mimo trudności ich zawodu i presji jaka na nich ciąży dobrze wywiązali się ze swojej pracy - Fury vs Kliczko Największy przegrany roku Kto może zaliczyć ten rok do szczególnie nieudanych czy też zmarnowanych, niekoniecznie ze względu na wydarzenia ringowe, ale też poza ringowe? - Yusuf Mack Ulubieniec kibiców - Anthony Joshua Który pięściarz cieszył się w tym roku Twoją największą sympatią, popularnością i poparciem? - Luis Ortiz, Tyson Fury Światowy błazen roku Który z pięściarzy zawodowych zasłużył poprzez swoje zachowanie w ringu lub poza nim na ten jakże zaszczytny tytuł światowego błazna roku 2015? Batman Fury - pozytywny błazen Manny "Bóg mnie uzdrowił wodą morską" Pacquiao - pajac Największy wygrany roku Który pięściarz boksujący na światowych ringach zyskał najwięcej dzięki występom w 2015 roku? - Tyson Fury Największa niespodzianka roku Która walka lub który z zagranicznych pięściarzy zaskoczył Cię najbardziej w 2015 roku? - Postoł deklasuje Matthysse |
|||
21-12-2015, 03:16 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-12-2015 03:24 PM przez Terminator.)
|
|||
|
|||
Świat
Boks zawodowy: Zawodowy pięściarz roku - Floyd Mayweather Który pięściarz zawodowy osiągnął w tym roku najwięcej? - Floyd Mayweather Najlepiej rozwijający się pięściarz zawodowy – Który pięściarz zawodowy zaliczył w tym roku największy progres w umiejętnościach? - Badu Jack Najbardziej emocjonująca walka roku Która walka zawodowa miała najbardziej emocjonujący przebieg? – David Letele vs Loni Uhila 2 Najlepsza walka roku pod względem poziomu sportowego Która walka stała stała na najwyższym poziomie umiejętności prezentowanych przez zawodników? - Mayweather vs Pacquiao Nokaut roku Kto zasługuje na nagrodę nokautu roku? - Joshua vs White Deklasacja roku Który z zawodowych pięściarzy pokonał swojego przeciwnika w szczególnie jednostronny sposób? – Gołowkin vs Lemieux Trener roku Który z trenerów osiągnął w tym roku najwięcej ze swoimi podopiecznymi? - Peter Fury Który z promotorów osiągnął w tym roku najwięcej i zadziałał na korzyść swoich podopiecznych i całego boksu bardziej niż reszta? - Al Haymon Wydarzenie roku – Zwycięstwo Tysona Fury nad Władimirem Kliczko Która walka była największym i najbardziej wyczekiwanym wydarzeniem minionego roku? - Floyd Mayweather vs Manny Pacquiao Rozczarowanie roku - pięściarz Który pięściarz najbardziej rozczarował swoją postawą? - Wladimir Klitschko Rozczarowanie roku - walka Która walka miała najbardziej rozczarowujący przebieg? - Tyson Fury vs Władimir Kliczko Najgorszy werdykt/Najgorsi sędziowie roku Który z werdyktów był w tym roku najbardziej skandaliczny i niezgodny z rzeczywistością? Którzy sędziowie byli najbardziej niekompetentni? - Masternak vs Muller, Pascal vs Gonzalez, Walters vs Sosa Najlepszy werdykt/Najlepsi sędziowie roku Dla odmiany pochwalmy sędziów, oczywiście tych sędziów, którzy mimo trudności ich zawodu i presji jaka na nich ciąży dobrze wywiązali się ze swojej pracy. - Cotto vs Alvarez Największy przegrany roku Kto może zaliczyć ten rok do szczególnie nieudanych czy też zmarnowanych, niekoniecznie ze względu na wydarzenia ringowe, ale też poza ringowe? - Marco Huck Ulubieniec kibiców - Anthony Joshua Który pięściarz cieszył się w tym roku Twoją największą sympatią, popularnością i poparciem? - Anthony Joshua Światowy błazen roku Który z pięściarzy zawodowych zasłużył poprzez swoje zachowanie w ringu lub poza nim na ten jakże zaszczytny tytuł światowego błazna roku 2015? Tyson Fury Największy wygrany roku Który pięściarz boksujący na światowych ringach zyskał najwięcej dzięki występom w 2015 roku? - Tyson Fury Największa niespodzianka roku Która walka lub który z zagranicznych pięściarzy zaskoczył Cię najbardziej w 2015 roku? - Tyson Fury vs Władimir Kliczko http://www.eyeonthering.com/users/lukaszrpb |
|||
21-12-2015, 03:33 PM
|
|||
|
|||
Boks zawodowy:
Zawodowy pięściarz roku w Polsce - Krzysztof Głowacki Który pięściarz zawodowy osiągnął w tym roku najwięcej? - Krzysztof Głowacki Zawodowa pięściarka roku w Polsce - Ewa Piątkowska Która pięściarka zawodowa osiągnęła w tym roku najwięcej? - Ewa Piątkowska Najlepiej rozwijający się pięściarz zawodowy w Polsce - Krzysztof Głowacki Który pięściarz zawodowy zaliczył w tym roku największy progres w umiejętnościach? Najlepiej rozwijająca się pięściarka zawodowa w Polsce - Ewa Piątkowska Która pięściarka zawodowa z zaliczyła w tym roku największy progres w umiejętnościach? Najbardziej emocjonująca walka roku w Polsce - Rekowski vs Aguilera Która walka zawodowa z udziałem przynajmniej jednego Polaka miała najbardziej emocjonujący przebieg? Krzysztof Głowacki vs Macro Huck Najlepsza walka roku w Polsce pod względem poziomu sportowego Która walka stała z udziałem przynajmniej jednego Polaka stała na najwyższym poziomie umiejętności prezentowanych przez zawodników? Fonfara vs Chavez Nokaut roku w Polsce Kto z Polaków zasługuje na nagrodę nokautu roku? Krzysztof Głowacki Deklasacja roku w Polsce Grafka vs Głażewski Który z zawodowych pięściarzy pokonał swojego przeciwnika w szczególnie jednostronny sposób? Debiutant roku w Polsce Kto z tegorocznych polskich debiutantów na zawodowym ringu zasługuje na tytuł debiutanta roku? Trener roku w Polsce Fiodor Łapin Który z naszych trenerów osiągnął w tym roku najwięcej ze swoimi podopiecznymi? Promotor roku w Polsce Andrzej Wasilewski i reszta SKP Który z naszych promotorów osiągnął w tym roku najwięcej i zadziałał na korzyść swoich podopiecznych i całego polskiego boksu bardziej niż reszta? Wydarzenie roku w Polsce Krzysztof Głowacki nokautuje Hucka Która walka była największym i najbardziej wyczekiwanym wydarzeniem minionego roku? Rozczarowanie roku w Polsce - pięściarz Michał Syrowatka Który pięściarz najbardziej rozczarował swoją postawą? Rozczarowanie roku w Polsce - walka Brodnicka vs Piątkowska Która walka z udziałem przynajmniej jednego Polaka miała najbardziej rozczarowujący przebieg? Najgorszy werdykt/Najgorsi sędziowie roku w Polsce Sędziowie punktowi oraz ringowy w walce Brodnickiej z Piątkowską Który z werdyktów w walce z udziałem przynajmniej jednego Polaka był w tym roku najbardziej skandaliczny i niezgodny z rzeczywistością? Którzy sędziowie byli najbardziej niekompetentni? Najlepszy werdykt/Najlepsi sędziowie roku w Polsce Leszek Jankowiak Dla odmiany pochwalmy sędziów, oczywiście tych sędziów, którzy mimo trudności ich zawodu i presji jaka na nich ciąży dobrze wywiązali się ze swojej pracy. Największy przegrany roku w Polsce Michał Syrowatka Kto może zaliczyć ten rok do szczególnie nieudanych czy też zmarnowanych, niekoniecznie ze względu na wydarzenia ringowe, ale też poza ringowe? Ulubieniec polskich kibiców Krzysztof Głowacki Który pięściarz cieszył się w tym roku Twoją największą sympatią, popularnością i poparciem? Polski błazen roku Głażewski Który z pięściarzy zawodowych z Polski zasłużył poprzez swoje zachowanie w ringu lub poza nim na ten jakże zaszczytny tytuł polskiego błazna roku 2015? Największy wygrany roku Krzysztof Głowacki Który pięściarz z Polski zyskał najwięcej dzięki występom w 2015 roku? Największa niespodzianka roku Krzysztof Głowacki zdobywa pas WBO w CW Rozstrzygnięcie której walki lub występ którego pięściarza z Polski zaskoczył Cię w tym roku najbardziej? Świat Boks zawodowy: Zawodowy pięściarz roku - Tyson Fury Który pięściarz zawodowy osiągnął w tym roku najwięcej? Najlepiej rozwijający się pięściarz zawodowy Felix Verdejo Który pięściarz zawodowy zaliczył w tym roku największy progres w umiejętnościach? Najbardziej emocjonująca walka roku Która walka zawodowa miała najbardziej emocjonujący przebieg? Peter Quillin vs Andy Lee Najlepsza walka roku pod względem poziomu sportowego Vargas vs Miura Która walka stała stała na najwyższym poziomie umiejętności prezentowanych przez zawodników? Nokaut roku Luis Ortiz vs By-By Kto zasługuje na nagrodę nokautu roku? Deklasacja roku Floyd Maywether Jr vs Pacman Który z zawodowych pięściarzy pokonał swojego przeciwnika w szczególnie jednostronny sposób? Trener roku Peter Fury Który z trenerów osiągnął w tym roku najwięcej ze swoimi podopiecznymi? Promotor roku - Al Haymon Który z promotorów osiągnął w tym roku najwięcej i zadziałał na korzyść swoich podopiecznych i całego boksu bardziej niż reszta? Wydarzenie roku FMJ vs MP Która walka była największym i najbardziej wyczekiwanym wydarzeniem minionego roku? Rozczarowanie roku - pięściarz Kliczko, Peter Quillin Który pięściarz najbardziej rozczarował swoją postawą? Rozczarowanie roku - walka Floyd vs Pacman Która walka miała najbardziej rozczarowujący przebieg? Największy przegrany roku Kliczko Kto może zaliczyć ten rok do szczególnie nieudanych czy też zmarnowanych, niekoniecznie ze względu na wydarzenia ringowe, ale też poza ringowe? Ulubieniec kibiców -Broner i Fury Który pięściarz cieszył się w tym roku Twoją największą sympatią, popularnością i poparciem? Światowy błazen roku - Pacman Który z pięściarzy zawodowych zasłużył poprzez swoje zachowanie w ringu lub poza nim na ten jakże zaszczytny tytuł światowego błazna roku 2014? Największy wygrany roku - Luis Ortiz, Floyd Mayweather Jr Który pięściarz boksujący na światowych ringach zyskał najwięcej dzięki występom w 2015 roku? Największa niespodzianka roku Koniec ery Piczki Która walka lub który z zagranicznych pięściarzy zaskoczył Cię najbardziej w 2015 roku? "Miałem już cztery operacje, w dalszym ciągu ją czuję, nigdy już nie będzie jak wcześniej. W boksie ten problem mnie eliminuje, mam jedną rękę, jak mam wygrać z takim Adamem Kownackim." - Artur Szpilka |
|||
21-12-2015, 08:44 PM
|
|||
|
|||
Panowie, te pytania były do poszczególnych dziedzin żeby było dokładnie wiadomo o co chodzi. W swoich postach ich nie kopiujcie, bo odpowiadacie dwa razy na to samo.
Ogólnie to chyba słabo śledziłem boks w tym roku, bo ciężko mi idzie wypełnianie tego |
|||
21-12-2015, 10:48 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-12-2015 10:49 PM przez kubala1122331.)
|
|||
|
|||
Polska
Boks zawodowy: Zawodowy pięściarz roku w Polsce: KRZYSZTOF GŁOWACKI - jednak zdobycie pasa MŚ cenię wyżej niż dobre walki Fonfary z Chavezem i Cleverlym. Który pięściarz zawodowy osiągnął w tym roku najwięcej? Zawodowa pięściarka roku w Polsce: EWA PIĄTKOWSKA - zwycięstwo w pięknym stylu nad Marie Riederer i pewne wypunktowanie Brodnickiej. Bez konkurencji. Która pięściarka zawodowa osiągnęła w tym roku najwięcej? Najlepiej rozwijający się pięściarz zawodowy w Polsce: MICHAŁ CIEŚLAK - z walki na walkę jest coraz lepszy. Jeszcze rok temu był dla mnie jednym z wielu, dziś jest kimś wyjątkowym. Który pięściarz zawodowy zaliczył w tym roku największy progres w umiejętnościach? Najlepiej rozwijająca się pięściarka zawodowa w Polsce: EWA PIĄTKOWSKA - w sumie bez komentarza. Która pięściarka zawodowa z zaliczyła w tym roku największy progres w umiejętnościach? Najbardziej emocjonująca walka roku w Polsce - GŁOWACKI - HUCK. Która walka zawodowa z udziałem przynajmniej jednego Polaka miała najbardziej emocjonujący przebieg? Najlepsza walka roku w Polsce pod względem poziomu sportowego - GŁOWACKI - HUCK Która walka stała z udziałem przynajmniej jednego Polaka stała na najwyższym poziomie umiejętności prezentowanych przez zawodników? Nokaut roku w Polsce: KRZYSZTOF GŁOWACKI -> jakoś wyżej cenię ten spokój i opanowanie Polaka w wykończeniu Bośniaka niż te efektowne nokauty na gościach o zerowej klasie bokserskiej Kto z Polaków zasługuje na nagrodę nokautu roku? Deklasacja roku w Polsce: BARTŁOMIEJ GRAFKA -> byłem w szoku jak tylko solidny journeyman przez pełen dystans jechał byłego pretendenta do MŚ Który z zawodowych pięściarzy pokonał swojego przeciwnika w szczególnie jednostronny sposób? Debiutant roku w Polsce: OLEKSANDRA SIDORENKO ? - jedyna zawodniczka/zawodnik, której debiut wzbudził jakiekolwiek emocje. Klasę sportową ciężko oceniać. Kto z tegorocznych polskich debiutantów na zawodowym ringu zasługuje na tytuł debiutanta roku? Trener roku w Polsce: FIODOR ŁAPIN -> zbudował mistrza świata Który z naszych trenerów osiągnął w tym roku najwięcej ze swoimi podopiecznymi? Promotor roku w Polsce: ANDRZEJ WASILEWSKI Który z naszych promotorów osiągnął w tym roku najwięcej i zadziałał na korzyść swoich podopiecznych i całego polskiego boksu bardziej niż reszta? Wydarzenie roku w Polsce: POLSAT BOXING NIGHT III - wydarzenie stricte w Polsce. Która walka była największym i najbardziej wyczekiwanym wydarzeniem minionego roku? Rozczarowanie roku w Polsce - pięściarz: PAWEŁ GŁAŻEWSKI -> ja wiem, że przyszłości on przed sobą nie miał, ale bez przesady żeby zostać przestawianym w ringu przez Miszkinia czy Grafkę. Straszny zjazd Głaza. Który pięściarz najbardziej rozczarował swoją postawą? Rozczarowanie roku w Polsce - walka: BRODNICKA - PIĄTKOWSKA -> wielki hype na walkę, niesamowita promocja. A w ringu kiepsko. Walka do jednej mordy, do tego wałek. Dramat. Która walka z udziałem przynajmniej jednego Polaka miała najbardziej rozczarowujący przebieg? Najgorszy werdykt/Najgorsi sędziowie roku w Polsce: W POLSCE PIOTR GUDEL - MARC VIDAL -> Hiszpan oddał może jedną rundę (tam gdzie leżał), resztę zdecydowanie wygrał. Był remis. Który z werdyktów w walce z udziałem przynajmniej jednego Polaka był w tym roku najbardziej skandaliczny i niezgodny z rzeczywistością? Którzy sędziowie byli najbardziej niekompetentni? Najlepszy werdykt/Najlepsi sędziowie roku w Polsce: LESZEK JANKOWIAK -> jedyny w Polsce, który w miarę zna się na tej robocie. Dla odmiany pochwalmy sędziów, oczywiście tych sędziów, którzy mimo trudności ich zawodu i presji jaka na nich ciąży dobrze wywiązali się ze swojej pracy. Największy przegrany roku w Polsce: MATEUSZ MASTERNAK -> wielkie nadzieje, a tradycyjna klapa. Ktoś powie, że oszustwo z Muellerem i minimalna porażka z Bellew to nie tragedia. Ale rozczarowanie straszne. Szczególnie ta druga walka, gdzie widać było jego wyższość i nie dość, że przegrał, to nie potrafi tego zrozumieć i twierdzi, że wygrał. Ludzi, którzy twierdzą inaczej nazywa hejterami (vide artykuł Marcina Piechoty na boxing.pl). Kto może zaliczyć ten rok do szczególnie nieudanych czy też zmarnowanych, niekoniecznie ze względu na wydarzenia ringowe, ale też poza ringowe? Ulubieniec polskich kibiców: KRZYSZTOF GŁOWACKI -> w końcu mistrz Który pięściarz cieszył się w tym roku Twoją największą sympatią, popularnością i poparciem? Polski błazen roku -> TOMASZ ADAMEK -> Fury to słaby mistrz. Nawet jutro bym go wypykał. Bo przecież z Saletą szybkość była... Który z pięściarzy zawodowych z Polski zasłużył poprzez swoje zachowanie w ringu lub poza nim na ten jakże zaszczytny tytuł polskiego błazna roku 2014? Największy wygrany roku: KRZYSZTOF GŁOWACKI -> z no name'a stał się mega gwiazdą w polskim boksie. Który pięściarz z Polski zyskał najwięcej dzięki występom w 2014 roku? Największa niespodzianka roku: TKO JACKIEWICZ na SYROWATCE -> wielki talent przegrywa ze starym lisem dorabiającym sobie do emeryturki. Rozstrzygnięcie której walki lub występ którego pięściarza z Polski zaskoczył Cię w tym roku najbardziej? Świat Boks zawodowy: Zawodowy pięściarz roku: ROMAN GONZALEZ -> w mniemaniu amerykańskich mediów gość stał się królem PPV (choć wcześniej nie był nawet w czołowce...). Nie ma co polemizować Który pięściarz zawodowy osiągnął w tym roku najwięcej? Zawodowa pięściarka roku: CHRISTINA HAMMER Która pięściarka zawodowa osiągnęła w tym roku najwięcej? Najlepiej rozwijający się pięściarz zawodowy: ERROL SPENCE JR -> w ostatniej walce nie wyglądał najlepiej, ale całościowo prezentuje się znakomicie Który pięściarz zawodowy zaliczył w tym roku największy progres w umiejętnościach? Najlepiej rozwijająca się pięściarka zawodowa: EWA PIĄTKOWSKA Która pięściarka zawodowa z zaliczyła w tym roku największy progres w umiejętnościach? Najbardziej emocjonująca walka roku: GŁOWACKI - HUCK -> zapamiętam tą walkę na długie lata, JEŚLI natomiast nie dajemy tutaj walk z Polakiem to: HEKKIE BUDLER - SIMPHIWE KHONCO -> niesamowita wojna, genialne tempo, super pojedynek. Która walka zawodowa miała najbardziej emocjonujący przebieg?: GŁOWACKI - HUCK, jesli nie dajemy walk z udziałem polskiego pięściarza to: TAKASHU MIURA - FRANCISCO VARGAS Najlepsza walka roku pod względem poziomu sportowego: SHUNSUKE YAMANAKA - ANSELMO MORENO Która walka stała stała na najwyższym poziomie umiejętności prezentowanych przez zawodników? Nokaut roku: LUIS ORTIZ - kapitalna postawa z Jenningsem zakończona świetnym nokautem. Kto zasługuje na nagrodę nokautu roku? Deklasacja roku: MIGUEL COTTO -> oddać 2-3 rundy Alvarezowi to naprawdę sporej jakości sztuka, ew. Wilder nad Stiverne Który z zawodowych pięściarzy pokonał swojego przeciwnika w szczególnie jednostronny sposób? Debiutant roku: ? Kto z tegorocznych debiutantów na zawodowym ringu zasługuje na tytuł debiutanta roku? Trener roku: PETER FURY Który z trenerów osiągnął w tym roku najwięcej ze swoimi podopiecznymi? Promotor roku: EDDIE HEARN i MATCHROOM -> kilka kapitalnych przez niego zorganizowanych na których jego podopieczni zdobywają mistrzowskie pasy i toczą ogólnie walki ze światową czołówką. Który z promotorów osiągnął w tym roku najwięcej i zadziałał na korzyść swoich podopiecznych i całego boksu bardziej niż reszta? Wydarzenie roku: FLOYD MAYWEATHER JR - MANNY PACQUIAO Która walka była największym i najbardziej wyczekiwanym wydarzeniem minionego roku? Rozczarowanie roku - pięściarz: GUILLERMO RIGONDEAUX -> słaba walka z jakimś średniakiem, a lepszych perspektyw nie widać... Który pięściarz najbardziej rozczarował swoją postawą? Rozczarowanie roku - walka: FLOYD MAYWEATHER JR - MANNY PACQUIAO -> znaczy nie dla mnie, bo spodziewałem się raczej kiepskiego pojedynku. Patrząc jednak na rozbuchanie tej walki i ogólne oczekiwania to konkurencji nie ma żadnej. Która walka miała najbardziej rozczarowujący przebieg? Najgorszy werdykt/Najgorsi sędziowie roku: Nie potrafię wybrać... MUELLER - MASTERNAK/COTTO - ALVAREZ/FEIGENBUTZ - DE CAROLIS Który z werdyktów był w tym roku najbardziej skandaliczny i niezgodny z rzeczywistością? Którzy sędziowie byli najbardziej niekompetentni? Najlepszy werdykt/Najlepsi sędziowie roku: WŁADIMIR KLICZKO - TYSON FURY -> przed werdyktem byłem pewien na 1000000%, że w górę powędruje ręka Kliczki. A tu proszę, wałka nie było. Dla odmiany pochwalmy sędziów, oczywiście tych sędziów, którzy mimo trudności ich zawodu i presji jaka na nich ciąży dobrze wywiązali się ze swojej pracy. Największy przegrany roku: MANNY PACQUIAO -> nie dość, że przegrał walkę stulecia, to swoim biadoleniem stracił wielu kibiców Kto może zaliczyć ten rok do szczególnie nieudanych czy też zmarnowanych, niekoniecznie ze względu na wydarzenia ringowe, ale też poza ringowe? Ulubieniec kibiców: FELIX VERDEJO -> kibicuję temu chłopakowi od dwóch lat i czekam na wielkie walki Który pięściarz cieszył się w tym roku Twoją największą sympatią, popularnością i poparciem? Światowy błazen roku: SHANNON BRIGGS -> jakoś nie potrafię wskazać Batmana, bo jednak w ringu pokazał duże umiejętności Który z pięściarzy zawodowych zasłużył poprzez swoje zachowanie w ringu lub poza nim na ten jakże zaszczytny tytuł światowego błazna roku 2014? Największy wygrany roku -> WIKTOR POSTOŁ -> no name powędrował na szczyty, pokonując kapitalnego Mathysse Który pięściarz boksujący na światowych ringach zyskał najwięcej dzięki występom w 2014 roku? Największa niespodzianka roku: AMIR IMAM - ADRIAN GRANADOS -> bylem w szoku jak zobaczyłem wynik. Która walka lub który z zagranicznych pięściarzy zaskoczył Cię najbardziej w 2014 roku? |
|||
22-12-2015, 12:10 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-12-2015 12:12 AM przez Terminator.)
|
|||
|
|||
(21-12-2015 10:48 PM)kubala1122331 napisał(a): Deklasacja roku: MIGUEL COTTO -> oddać 2-3 rundy Alvarezowi to naprawdę sporej jakości sztuka, ew. Wilder nad Stiverne Przecież w tej walce nie było nawet jednej zdecydowanie wygranej rundy przez Cotto, wszystkie odsłony były w miarę wyrównane ale jeżeli już któryś miał jakąś przewagę to był im Alvarez. Nawet ze statystyk ciosów celnych (nie mam na myśli CompuBox) wynik wyszedł zbliżony, a biorąc pod uwagę większą wagę ciosów Rudego, próżno jest szukać w tym pojedynku jakiejkolwiek deklasacji ze strony Cotto a co dopiero powiedzieć o deklasacji roku. http://www.eyeonthering.com/users/lukaszrpb |
|||
22-12-2015, 12:45 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-12-2015 12:55 AM przez Wietnam.)
|
|||
|
|||
Polska
Boks zawodowy: Zawodowy pięściarz roku w Polsce:GŁOWACKI Wybór między Główką a Fonfarą oczywiście, bo innych kandydatów nie było Krzychu zdobył mistrzostwo świata, detronizując Hucka, nie mam tu wątpliwości. Zawodowa pięściarka roku w Polsce: EWA PIĄTKOWSKA Pomimo przegranej w walce w której była lepsza, udowodniła że ma większe umiejętności niż druga Ewa, i w dużo lepszym stylu zdobyła pas mistrzyni Europy. Najlepiej rozwijający się pięściarz zawodowy w Polsce: MICHAŁ CIEŚLAK ten sam powód co @Kubala. Najlepiej rozwijająca się pięściarka zawodowa w Polsce: EWA PIĄTKOWSKA nie ma innej opcji. Najbardziej emocjonująca walka roku w Polsce :REKOWSKI VS AGUILERA Która walka zawodowa z udziałem przynajmniej jednego Polaka miała najbardziej emocjonujący przebieg? :GLOWACKI VS HUCK ambicja +powrót po knockdownie, wielka walka Polaka. Nokaut roku w Polsce: JACKIEWICZ VS SYROWATKA Deklasacja roku w Polsce:JACKIEWICZ VS SYROWATKA Wypalony "Ćiasteczkowy potwór, przejachał śie po jak nie którzy już uważali wielkim Polskim talencie Trener roku w Polsce: ŁAPIN FIODOR za Głòwkę Promotor roku w Polsce: ANDRZEJ WASILEWSKI gość który potrafi załatwić dla swoich "klientów" niekiedy słabych umiejętnościowo walki mistrzowskie i z liczącymi rywalami. Wydarzenie roku w Polsce: POLSAT BOXING NIGHT IV Rozczarowanie roku w Polsce - pięściarz:MICHAŁ SYROWATKA Rozczarowanie roku w Polsce - walka:BRODNICKA VS PIĄTKOWSKA wał i poziom pojedynku, na szczycie kobiecego boksu w Polsce Najgorszy werdykt/Najgorsi sędziowie roku w Polsce:BRODNICKA VS PIĄTKOWSKA Polski błazen roku:EWA BRODNICKA przegrała dwa pojedynki, z Włoszką i Piątkowską , jej radość po każdej z tych walk była żenująca, wywiady po pojedynkach w których mówiła że była zdecydowanie lepsza bez komentarza+Jej własny wymyślony fame, a nic jeszcze nie zrobiła i nie pokonała żadnej znaczącej przeciwniczki. Największy wygrany roku:ARTUR SZPILKA, oferta walki o mistrzostwo świata WBC wagi ciężkiej, największa wypłata w karierze, a że plebiscyt dotyczy roku 2015, dlatego a Wilderem walczy w 2016, to jest wygranym kończącego się roku. Ulubieniec Polskich kibiców:GŁOWACKI ŚWIAT Zawodowy pięściarz roku:FLOYD MAYWEATHER Zwyćiestwo w Wielkiej walce z Pacquiao, zakończenie kariery z 49 wygranymi na końcie bez żadnej porażki. Najlepiej rozwijający się pięściarz zawodowy: VASYL ŁOMACZENKO zawodnik który już na początku przygody z zawodowym boksem imponował wielkimi umiejętnościami, ba oczywiście na IO to była klasa z każdą walką jest coraz szybszy i zadaje więcej kombinacji niż poprzednio +praca nóg, dla mnie absolutnie nowa gwiazda TOP RANK i następca Pacquiao. Najbardziej emocjonująca walka roku:VARGAS VS MIURA emocje od początku do końca,zmieniająca się sytuacja w ringu początek Vargasa, później stopniowo rozbijający go Miura, a na końcu powrót Bandyty i nokaut na Japończyku. Najlepsza walka roku pod względem poziomu sportowego:VARGAS VS MIURA Nokaut Roku:ORTIZ VS JENNINGS Deklasacja roku:GGG vs LEMIEUX Trener roku:PETER FURY Promotor roku :AL HAYMON całe PBC , i dużo bardzo dobrych zestawień , super. Wydarzenie roku: FLOYD MAYWEATHER JR - MANNY PACQUIAO Roczczarowanie roku:Manny Pacquiao ,niestety Rozczarowanie roku walka :KLICZKO VS FURY Najgorszy werdykt/Najgorsi sędziowie roku:COTTO VS ALVAREZ Ulubieniec kibiców :GOŁOWKIN Który pięściarz cieszył się w tym roku Twoją największą sympatią, popularnością i poparciem?:MIGUEL COTTO Światowy błazen roku :MAYORGA i MOSLEY Który z pięściarzy zawodowych zasłużył poprzez swoje zachowanie w ringu lub poza nim na ten jakże zaszczytny tytuł światowego błazna roku 2015?:Pacquiao,zawiódł tym ze otwarcie nie przynał się do porażki z Mayweatherem Największy wygrany roku -TYSON FURY Który pięściarz boksujący na światowych ringach zyskał najwięcej dzięki występom w 2015 roku?:LUIS ORTIZ Która walka lub który z zagranicznych pięściarzy zaskoczył Cię najbardziej w 2015 roku? walka:POSTOŁ VS MATTHYSSE(Łatwe zwycięstwo Postoła) Piesciarz:TYSON FURY |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości