Ranking Maynarda/BOKSER.ORG - aktualizacja 12 grudnia!
|
14-06-2012, 11:29 AM
|
|||
|
|||
RE: Ranking Maynarda - pełna wersja, aktualizacja 13 czerwca
Ok, pomyślę o zamianie kontuzjowanego Mitchella na Thompsona, lub kogoś innego, kiedy będę grzebał jutro w rankingu, zanim wrzucę na bloga. W średniej żadnych zmian nie robię, walka Chaveza z Lee parę rzeczy rozwiąże.
nadal nie chce mi się wierzyć, że Pirog-Gołowkin rzeczywiście się odbędzie, ale skoro widziałem info na stronie HBO... Swoją drogą, dla tej walki Pirog prawdopodobnie zwakuje pas WBO (inaczej musiałby zamiast HBO i Gołowkina wybrać europejsko-afrykańską czołówkę w osobie N'Dama i zdecydowanie mniejsze pieniądze). Co ciekawe, w stawce będą za to paski Gołowkina, w tym WBA World, a co za tym idzie "przedłużenie" prawa pretendenta do starcia ze zwycięzcą walki Sturm-Geale. Wreszcie zaczyna się w średniej robić ciekawie. I to pomimo nieaktywności Martineza. |
|||
14-06-2012, 11:56 AM
|
|||
|
|||
Nie wrzuciłbym Thompsona na dziesiąte miejsce:
- Od ponad roku pozostaje nieaktywny i jego forma to wielka niewiadoma - Jego ostatnia walka to fatalny pojedynek z Mauricem Harrisem (fatalny bo się tego oglądać nie dało, obydwaj nic nie pokazali) Jeżeli z Kliczką dobrze się zaprezentuje to wtedy miejsce w dziesiątce będzie mu się należało jak psu buda. Ale na ten momenty jest za dużo znaków zapytania dotyczących Thompsona. Kogo bym wrzucił? Kogoś z trójki Franklin Lawrence, David Price, Kevin Johnson - Lawrence (pewne zwycięstwa nad Whitakerem, Estradą, Gavernem), jednak pozostaje od października nieaktywny - David Price (efektowne zwycięstwa nad prospektem (wtedy) Dallasem, oraz solidnymi McDermottem i Sextonem) - Kevin Johnson (poskładał cepa Leapaia na jego terenie, ale wyżej jednak stawiam Lawrencea i Pricea) |
|||
18-06-2012, 09:37 PM
|
|||
|
|||
Tak, w średniej będzie Quillin za Lee, też tak myślałem. Nie wiem tylko, czy Chaveza nie zamienić ze Sturmem, zastanawiam się nad taką decyzją.
Ciężkiej nie ruszam, walka Adamek-Chambers była na tak niskim poziomie, że nie widzę sensu, żeby tego drugiego, który w końcu miał 1,5 roku przerwy, umieszczać w rankingu. Już prędzej wrzuciłbym Mitchella, za którego zgodnie z sugestią dałem Thompsona. No, ale poczekam z ewentualnymi zmianami do walk z początku lipca. Walka w słomkowej zapowiada się świetna, jakby był link na YT, poproszę go jak najszybciej, bo na żywo nie obejrzę (będę w pracy). Niestety, nie dojdzie z kolei do skutku ciekawy pojedynek w koguciej - Julio Ceja wycofał się z pojedynku z Hugo Ruizem, więc ten drugi dostanie jakiegoś leszcza do obicia... Ceja oczywiście ma jeszcze czas na takie walki, ale bardzo jestem ciekaw, ile warty jest Ruiz? |
|||
22-06-2012, 10:36 AM
|
|||
|
|||
RE: Ranking Maynarda - pełna wersja, aktualizacja 18 czerwca
Maynard
Polecam przyjrzeć się Jessiemu Vargasowi. Jak dla mnie nadzieja półśredniej/junior półsredniej. Młody(23 lata!),szybki,dynamiczny może bez specjalnego ciosu ale ma chłopak talent. Bez porażki na koncie a w rekordzie m.in Josesito Lopez. Bez trudu niszczył weteranów jak Vivian Harris czy byłego mistrza świata Waltera Estradę. Polecam tego chłopaka |
|||
22-06-2012, 11:48 AM
|
|||
|
|||
Chłopaki ja nie wiem, co Wy widzicie w Tony Thompsonie. Czym on sobie zasłużył na Wasze pochwały? Eddie całą walkę radził sobie jak mógł świetnie balansując, unikając ciosów a sam również parę razy ładnie trafił. Nawet jako mańkut wsadzał prawe proste jak w masło. Myślę, że to jemu należy się miejsce w 10 HW. Bardziej niż Thompsonowi na chwilę obecną. Jeśli ten pokaże coś w walce z Władimirem to może sytuacja się zmieni ale teraz uważam, że to Chambers stoi wyżej niż Tony mimo przegranej walki.
They think they're good, I know I'm great ;] |
|||
22-06-2012, 12:22 PM
|
|||
|
|||
Jak dla mnie w ciężkiej to Thompson i Czagajew są pomyłkami.
Thompson od ostatniej walki z Wladem miał tylko jednego poważnego przeciwnika choć nie żadnego wirtuoza Whiterspoona i wygrał w 9 rundzie poza nim obił 4 bumów o łącznej ilości porażek 32. Do tego od ponad roku nieaktywny i nagle walka od Wlada-ŻENADA. Czagajew jest już wypalony i z nikim z czołówki nie daję mu szans. Przegrał z dwoma najpoważniejszymi przeciwnikami w karierze(Povietkin,Wlad). Wygrane z Valuevem i Ruizem choć ważne były dawno a o jego obecnej formie i planach niech śwaidczy ostatni rywal kompletny bum z 12 porażkami Billy Zumbrun. Co ta walka miała pokazać i udowodnić nie wiadomo. |
|||
22-06-2012, 01:22 PM
|
|||
|
|||
Zgadzam się. Chagaeva już nawet w mediach nie ma a o jego karierze na przyszłość nie wie pewnie nawet On sam. Pomyślcie sobie co on w tej chwili może robić? Myślicie, że jest na sali? Ja wątpie.
They think they're good, I know I'm great ;] |
|||
22-06-2012, 02:39 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-06-2012 02:42 PM przez Jerome.)
|
|||
|
|||
Z Thompsonem jest skomplikowana sytuacja bo sam fakt, ze jest wysoki i mańkut czyni z niego bardzo ciezkiego przeciwnika do trafienia. Władimirowi będzie łatwiej niż np. Haye'owi, Adamkowi czy Chambersowi. U Chisory w zasadzie widzę tylko jakieś szanse.
Och Awansowałem widzę Ale niestety wszechwiedzący nie jestem They think they're good, I know I'm great ;] |
|||
22-06-2012, 05:49 PM
|
|||
|
|||
@PeterManfredo
Przecież Vargas z Lopezem nie wygrał, moim zdaniem przegrał dość znacznie. Już prędzej Lopeza bym rozważył, niż jego, jeśli chodzi o ranking. @Reszta Ciężka ogólnie mało mnie pasjonuje, dlatego może nie wszystkich kojarzę. natomiast akurat Chambersa widziałem z Adamkiem i po takim występie raczej bym go z rankingu wyrzucił, niż awansował. Poza tym miał długą przerwę wcześniej. Thompson jest niezły, pamiętam, jak sobie radził w 1 pojedynku z Kliczką (do czasu), ma na rozkładzie niezłych rywali, więc niech już zostanie do momentu walki rewanżowej z Ukraińcem. Zresztą, niedługo pewnie wskoczy do czołówki Haye i wtedy trochę w ciężkiej pomieszam. Na razie nie tykam. @Mastrangelo Zaraz ogarnę słomkową, oczywiście, że Akira idzie w górę, pewnie nawet na 4 miejsce, za "wielką trójką". Szkoda, że Joyi i Cuello siedzą bezczynnie na tyłkach (ten drugi nie tak długo, więc można mu wybaczyć)m bo mogliby rozruszać tę kategorię. Ioka zdał trudny test, więc oczywiście umacnia się na czele. W junior półśredniej niedawno grzebałem, teraz poczekam na to, co zrobią Mathysse i Soto. Pozdrawiam wszystkich! |
|||
24-06-2012, 09:57 PM
|
|||
|
|||
RE: Ranking Maynarda - pełna wersja, aktualizacja 24 czerwca
Pozmieniałem co nieco w dwóch najniższych kategoriach - Yaegashi awansował z 7 na 4 miejsce w słomkowej po swoim znakomitym występie z Ioką, w junior muszej przesunąłem Miyazakiego o jedno miejsce w górę.
W super muszej z kolei miejsce w rankingu traci Tomas Rojas, który ostatnio walczył nawet 3 kategorie wyżej, w piórkowej. Na zwolnione miejsce w dziesiątce wbija Sylvester Lopez, który już niedługo powalczy o pas WBC z Sato. W junior półśredniej zamieniłem miejscami Mathysse z Petersonem - ten pierwszy awansował zatem na miejsce 3. Soto był poza dziesiątką, więc nic innego się nie zmienia. I wreszcie dochodzę do półsredniej i... jestem w kropce. Na pewno Bradleya przesuwam na 3 miejsce, tylko nie wiem jeszcze co zrobić z Ortizem, po jego sensacyjnej porażce i gdzie umieścić Josesito Lopeza? towarzysze, pomożecie? |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 12 gości