Adrien Broner - Marcos Maidana
|
17-12-2013, 11:18 PM
|
|||
|
|||
RE: Adrien Broner - Marcos Maidana
Ja się cieszę i to bardzo. Broner to dobry bokser i może taka nauczka go troszkę zmobilizuje. Jednak to jak się ponoć zachowuje po walce, optymizmem nie napawa...
Sama walka? Gdyby nie rozstrzygnięcie, to trochę bez historii... Jeden bokser kontroluje walkę i bez problemów wygrywa na punkty. |
|||
18-12-2013, 08:56 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-12-2013 09:05 AM przez Sander.)
|
|||
|
|||
Ehh, tylko czekałem na podobne informacje...
bokser.org : "Adrien Broner (27-1, 22 KO) kontratakuje. Po dokładnej analizie wideo wychwycono moment, gdy jeden z członków sztabu Marcosa Rene Maidany (35-3, 31 KO) w przerwie pomiędzy rundami podał swojemu zawodnikowi nieznaną pigułkę, jaką wcześniej przemycił w waciku. A przecież nawet woda musi zostać przed wyjściem do ringu dokładnie sprawdzona. Teraz Komisja Sportowa Stanu Texas rozpoczęła dochodzenie w tej sprawie." Ale podobno wszystko już wyjaśnione. |
|||
18-12-2013, 01:16 PM
|
|||
|
|||
Ten wacik mógł być nasączony np. amoniakiem (sole trzeźwiące), których stosowanie też jest podobno zabronione w USA, ale żadnym dopingiem to nie jest. Ciężarowcy zawsze na pobudzenie to stosują, w Europie w boksie jest legalne. Wkleję to co napisałem na portalu:
"Szkoda, że nikt nie robi awantury o to co było przed tą 12 rundą - Broner zamroczył Maidanę ciosem wyraźnie po gongu. Maidana pół przerwy stał w neutralnym narożniku, jeśli ktoś chciałby użyć jakiegoś amoniaku, soli trzeźwiących (wiem, że zakazane w USA), to i tak jest dużo mniejszy skandal niż postawa Bronera i przede wszystkim ringowego." Gdyby Broner dostał taki cios jak Maidana po gongu kończącym 11 rundę, to odwaliłby takie przedstawienie, że pewnie skończyłoby się DQ Maidany. |
|||
18-12-2013, 01:23 PM
|
|||
|
|||
Coś tam miał Ariza(to jest koleś nie z tej planety normalnie - jak jakiś skandal w boksie się dzieje to na pewno z nim w roli głównej ) - przytykał do nosa/ust coś Maidanie.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości