Zagadki bokserskie
|
19-06-2013, 09:45 PM
|
|||
|
|||
RE: Zagadki bokserskie
Niestety nie... tym sportem byly zapasy.
Zadam wiec nastepne pytanie.Ok? Walker Smith, lepiej znany jako Ray Robinson, nosil przydomek "Sugar"... pytanie brzmi: Kto wymyslil ten pseudonim? Dla podpowiedzi dodam, ze Xxxx Xxxx ogladaja w akcji Ray'a, powiedzial do Georga Gainforda-"on jest slodki jak cukier". PS.Jak na przyszlosc zadam jakas zagadke, to odp dam dopiero po trzech dniach, moze w tym czasie odwiedzi forum ktos, kto bedzie znal rozwiaznie. |
|||
20-06-2013, 10:21 AM
|
|||
|
|||
@BMH
Chodzi o Rona Borgesa? |
|||
20-06-2013, 10:26 AM
|
|||
|
|||
Niestety nie.
|
|||
20-06-2013, 10:39 AM
|
|||
|
|||
W takim razie nie mam pojęcia. Spotykałem się z wieloma wersjami powstania pseudonimu Robinsona, najczęściej z taką że ten pseudonim wymyślił sam Gainford, który po zobaczeniu pierwszy raz Raya w akcji miał określić jego styl walki jako "sweet and sugar", ale chętnie poznam odpowiedź. Może ktoś inny będzie wiedział ;]
|
|||
20-06-2013, 10:43 AM
|
|||
|
|||
To był dziennikarz, Jack Case.
"According to Ron Borges in HBO World Championship Boxing sportswriter Jack Case, who saw a young Robinson fight at the Salem Crescent Gym in New York in 1939, told Robinson's manager, George Gainford, "That's a sweet fighter you've got there." "Sweet as sugar," answered Gainford. The nickname "Sugar Ray," like manager Gainford, would be with Robinson for the rest of his career." |
|||
20-06-2013, 10:47 AM
|
|||
|
|||
Dokladnie Maynard, zadajesz nastepna.
|
|||
01-07-2013, 08:27 AM
|
|||
|
|||
To może ja wskrzeszę temat
Dwóch białych bokserów pochodzących z USA. Łączy ich jeden pseudonim ringowy i to, że obydwaj byli mistrzami świata. Jeden z nich dalej walczy, drugi zakończył karierę z powodów osobistych. O kogo chodzi ? |
|||
01-07-2013, 09:12 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-07-2013 10:27 AM przez BMH.)
|
|||
|
|||
Na szybko, to do glowy przychodzi mi tylko Minto i Bates.
|
|||
01-07-2013, 10:45 AM
|
|||
|
|||
Ale mistrzami nie byli - mi przyszło do głowy "Great White Hope" - Morrison i Kauffman, ale Kauffman mistrzem nie był i nie zanosi się by został, więc to nie to To było pierwsze skojarzenie, ale drugie i chyba poprawne to Kelly Pavlik i Robert Guerrero - czyli dwa "Duchy"
|
|||
01-07-2013, 11:28 AM
|
|||
|
|||
A Bates nie był mistrzem świata w jedzeniu hot-dogów na czas? Ale i tak odpada bo Minto nie był mistrzem.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 120 gości