Artur Szpilka
|
12-12-2018, 04:17 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-12-2018 04:19 PM przez Wietnam.)
|
|||
|
|||
RE: Artur Szpilka
Tylko Gmitruk jako tako mógł zatrzymać u Artura, to opuszczenie
rąk. Żaden trener z Ukrainy tego w nim nie poprawi, Andrzej Gmitruk miał ta niego najlepszy możliwy wpływ. Artur z innym trenerem z znowu będzie w ringu wyglądał bardzo słabo. |
|||
05-01-2019, 03:09 PM
|
|||
|
|||
Kiepskie informacje ze strony Szpilki, który nie dość że nie ma trenera to jeszcze znów włącza tryb gorącej głowy i wylewa żale publicznie
"- Szczerze powiedziawszy to jestem mocno podirytowany sytuacją, w której aktualnie się znajduję. Nie wiem kiedy stoczę kolejną walkę, nie wiem też kto będzie moim trenerem. Nic nie wiem. Inaczej to sobie wyobrażałem " Łapin odpowiada: " - On znakomicie zna tamtejsze środowisko, ale ostrzegałem Artura, że to nie potrwa kilka dni, a kilka tygodni. Nie jest tak, że ja mówię "Szpilka" i na Ukrainie ustawia się kolejka chętnych. Potrzeba kogoś, kto będzie dla niego takim autorytetem jakim był Andrzej Gmitruk " I jeszcze cytując interię: "Inna sprawa, że Szpilka w okresie roztrenowania znów zapomniał, że profesjonalny sportowiec nieustannie dba o wagę i mocno przybrał na wadze. Zganił go za to promotor Andrzej Wasilewski, a teraz sam zawodnik przyznał, że jego brzuch "rozrósł się do niebezpiecznych rozmiarów". |
|||
05-01-2019, 03:48 PM
|
|||
|
|||
Te wszystkie konflikty i nieporozumienia na linii Szpilka - Wasilewski to pic na wodę służący temu, żeby o Szpilce się pisało i mówiło, nawet gdy nie ma o czym.
http://www.the-best-boxers.com |
|||
07-01-2019, 10:03 AM
|
|||
|
|||
(05-01-2019 03:48 PM)Hugo napisał(a): Te wszystkie konflikty i nieporozumienia na linii Szpilka - Wasilewski to pic na wodę służący temu, żeby o Szpilce się pisało i mówiło, nawet gdy nie ma o czym.Nie no, Szpilka i bez tego wspaniale potrafi zadbać o swój PR. Ostatnio, pomimo regularnych przechwałek dotyczących wiedzy z dziedziny kynologii pięściarz pomylił był swojego krótkonogiego serdelka z bernardynem i zabrał na Śnieżkę, prosto w lawiny. Czy powiesił mu na szyi beczułkę z rumem, czy też przed wyprawą cały rum został skonsumowany przez Artura i jego narzeczoną - nie wiem. Ale wiem, że całą wesołą gromadkę musiał z gór zabierać GOPR - "Pumbuś" jednak nie okazał się bernardynem a jego właściciel po raz kolejny dowiódł pewnych specyficznych cech... intelektualnych. Wypada się jedynie cieszyć, że Arczi nie postanowił stawić czoła lawinie, stając na jej drodze z opuszczoną gardą, żeby pokazać, że kilkaset ton śniegu, lodu i kamieni nie robi na nim jakiegokolwiek wrażenia i jeśli będzie trzeba, to przyjmie wszystko na dzban |
|||
08-01-2019, 04:45 PM
|
|||
|
|||
(07-01-2019 10:03 AM)fext napisał(a):Szpilka nie jest taki głupi, na jakiego czasami wygląda, ani tak inteligentny, żeby samemu przyciągać zainteresowanie milionów. Sztab ludzi pracuje nad jego PR-em, a wyprawa na Śnieżkę była równie autentycznie spontaniczna, jak zgubienie złotego łańcucha na Karaibach. Podobnie, jak rozrzucanie pieniędzy w supermarkecie przez Bronera lub balangowanie z prostytutkami przez Floyda. "Nie jest ważne, co piszą, ważne żeby pisali" - tej zasady trzymają się wszyscy celebryci, ale za pomysłami stoją fachowcy z branży PR.(05-01-2019 03:48 PM)Hugo napisał(a): Te wszystkie konflikty i nieporozumienia na linii Szpilka - Wasilewski to pic na wodę służący temu, żeby o Szpilce się pisało i mówiło, nawet gdy nie ma o czym.Nie no, Szpilka i bez tego wspaniale potrafi zadbać o swój PR. Ostatnio, pomimo regularnych przechwałek dotyczących wiedzy z dziedziny kynologii pięściarz pomylił był swojego krótkonogiego serdelka z bernardynem i zabrał na Śnieżkę, prosto w lawiny. Czy powiesił mu na szyi beczułkę z rumem, czy też przed wyprawą cały rum został skonsumowany przez Artura i jego narzeczoną - nie wiem. Ale wiem, że całą wesołą gromadkę musiał z gór zabierać GOPR - "Pumbuś" jednak nie okazał się bernardynem a jego właściciel po raz kolejny dowiódł pewnych specyficznych cech... intelektualnych. Wypada się jedynie cieszyć, że Arczi nie postanowił stawić czoła lawinie, stając na jej drodze z opuszczoną gardą, żeby pokazać, że kilkaset ton śniegu, lodu i kamieni nie robi na nim jakiegokolwiek wrażenia i jeśli będzie trzeba, to przyjmie wszystko na dzban http://www.the-best-boxers.com |
|||
08-01-2019, 05:01 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-01-2019 05:05 PM przez Wietnam.)
|
|||
|
|||
Szpilka ma parcie na szkło i będzie miał to
długo, nawet gdy ostatecznie ktoś zakończy jego kariere w boksie nokautem. Zostanie KSW albo Taniec z gwiazdami do wyboru do koloru. Mańiana będzie lecieć jeszcze długo. Szpila uwielbia instagramy i twittery. Porównajmy kto ma większe parcie na szkło zobaczmy media społecznościowe Szpilki czy Izu Ugonoha. Szpila wstawia co chwila jakieś zdjęcia, a to ze swoimi psami a to z jakiś wakacji itp, ma do tego oczywiście prawo ale to jest też parcie na szkło, żeby było o nim głośno, może jakiś pudelek coś napiszę i innego tego typu badziewia, Izu raz na jakis czas wstawia jakiejś zdjęćie rodzinne. Izu wystąpił wprawdzie w tańcu z gwiazdami, ale inteligencje ma dużo większą aniżeli Szpilka, wysławia się nawet lepiej od niego po Polsku No i przeszłośc dużo bardziej kolorowa bez zakładów penitencjarnych. |
|||
11-01-2019, 09:23 AM
|
|||
|
|||
Wasilewski zdradził, że Szpilka ma wrócić w kwietniu na ring, a kandydatem na trenera jest ktoś, kto pomagał Brieidisowi przygotowywać się na Usyka i jest specjalistą od mańkutów.
Niestety Wasilewski nie zdradził nazwiska, a ja jeszcze faceta nie wyśledziłem: nie brzmi to jak "trener Mairisa" tylko ktoś kto pomagał Łotyszowi do tej konkretnej walki. Kojarzy ktoś coś? |
|||
11-01-2019, 12:39 PM
|
|||
|
|||
(11-01-2019 09:23 AM)Gogolius napisał(a): Wasilewski zdradził, że Szpilka ma wrócić w kwietniu na ring, a kandydatem na trenera jest ktoś, kto pomagał Brieidisowi przygotowywać się na Usyka i jest specjalistą od mańkutów.Liczik? Siedzi w Polsce, trenuje kilku niezłych zawodników, w tym mańkutów, w amatorce walczył i przegrywał z Rigondeaux, również mańkutem, jak było z Briedisem nie wiem, ale zakładam, że jako Ukrainiec może znać również otoczenie Usyka, jego sztab i metody... Problem byłby tylko taki, że nie wiem, czy Szpilka by go "słuchał", bo do słuchania to on się nadaje słabo. Jego poprzedni trener wyglądał jak zbity pies, kiedy po walce z Kownasiem oświadczał "przed walką i w trakcie ustalaliśmy coś zupełnie innego! Nie wiem, co się stało!". Ale ja wiem. Szpilka się stał. Nawet Gmitruka zdarzało mu się nie słuchać a Gmitruk miał status półboga, nawet liny ringu go słuchały |
|||
08-05-2019, 02:20 PM
|
|||
|
|||
Z głównej:
Artur Szpilka (22-3, 15 KO) tak naciskał na swojego promotora, że Andrzej Wasilewski dał mu zielone światło na dobrowolne szukanie sobie rywala. I "Szpila" podjął pierwsze próby. Co z tego wyjdzie? Czekamy. Plotka: Szpila chciał ponad milion złotych za kolejną walkę, Wasyl chciał walki na przetarcie za dużo mniejsze pieniądze i stwierdził, że skoro Szpila uważa, że zasługuje na taki hajs to niech sam sobie szuka rywala który mu zagwarantuje taką wypłatę |
|||
08-05-2019, 02:59 PM
|
|||
|
|||
Miliona w boksie to on nie dostanie. Ani w Polsce, ani za granicą. Już prędzej w MMA, za jakiś freakfight, nie wiem, z tym, jak mu tam, tym co sobie chirurgicznie poharatał gębę... No!!! Do diabła, nie przypomnę sobie. Będziecie wiedzieć. Z tym pseudo piosenkarzem! Albo jakimś "hardcorowym koksem" czy innym takim wynalazkiem. Chodzi o to, żeby przeciwnik był znany z tego, że jest znany. Za taką walkę mógłby milion wydusić, bo toto medialne, łatwe do rozreklamowania i trafiające w gusta "szerokiej publiczności".
Ale w boksie nie, bo bezpiecznie mógłby walczyć albo z jakimś Moliną albo innym Teperem, ale wtedy to powyżej 100 tys. USD nie podskoczy, albo z jakąś przebrzmiałą gwiazdą, Stiverne, Leapai. W takim wypadku musiałby przełknąć mniejszą gażę, ale tego typu walka byłaby dobra dla rankingów, w kolejnej mógłby zahaczyć kogoś bardziej intratnego. Wiele zależy też od tego, jak sam Szpilka realnie widzi swoją karierę. Jeżeli, tak jak ja, widzi ją tak, żeby wyszarpać jak największą kasę a potem czmychnąć do MMA, to powinien się pouśmiechać do Mario Dasera, podłożyć mu się tak jak dwa lata temu Afolabi, zgarnąć kasę i wio, do oktagonu. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 24 gości