Ciekawostki sportowe
|
29-01-2018, 03:55 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-01-2018 03:55 PM przez Wietnam.)
|
|||
|
|||
RE: Ciekawostki sportowe
Prosto wyliczyli, trzy szansę w skokach z czym można oczywiście się zgodzić,
i hieny myślą że past prime 35 letnia Kowalczyk też zdobędzie medal, biathlon dwa i panczeny, i jest siedem z czego mogą wpaść tylko trzy za skoki, reszta jest tak prawdopodobna jak pas mistrza Szpilki w ciężkiej. |
|||
29-01-2018, 08:53 PM
|
|||
|
|||
Trzeba przede wszystkim zdać sobie sprawę z tego, iż Polska nigdy nie była mocna w sportach zimowych. W całej historii ZIO wyszły nam dwie olimpiady w Vancouver i Soczi gdzie wpadło po kilka medali. Reszta startów to obraz nędzy i rozpaczy. Był też niezły start w Salt Lake City za sprawą fenomenalnego wówczas Małysza. A tak to bryndza. I bryndzy należy się też spodziewać w Pjongczang (chyba że Stoch odpali).
W Polsce nigdy nie było pieniędzy na "drogie" sporty zimowe tym bardziej, że byliśmy mocni podczas letnich IO i na to szły fundusze nawet za komuny. A druga sprawa, że nie mamy też naturalnej infrastruktury choćby w postaci gór, tras narciarskich itp. jak Szwajcarzy, Austriacy, Włosi, Niemcy, Skandynawowie, Japończycy czy Amerykanie. |
|||
30-01-2018, 02:42 PM
|
|||
|
|||
Widzieliście kiedyś większego balona?
http://boxrec.com/en/boxer/541572 |
|||
30-01-2018, 04:14 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-01-2018 04:15 PM przez Wietnam.)
|
|||
|
|||
A tak mu dobrze szło, dopóki nie natknął na byłego rywala Głowackiego
A tak na poważnie to takich balonów jak on jest jeszcze bardzo dużo, szczególnie w Niemczech. |
|||
09-02-2018, 09:12 PM
|
|||
|
|||
Mam trochę problem z ZIO. Nigdy mnie zbytnio nie interesowały, a w tym roku mam jakoś ochotę sobie pooglądać... Ktoś wie o co chodzi w czymkolwiek innych niż w skokach?
|
|||
10-02-2018, 12:08 AM
|
|||
|
|||
Kubala
Tak z grubsza to: - w hokeju trzeba strzelić więcej goli od przeciwnika - w biatlonie trzeba szybko biec na nartach i jeszcze celnie strzelać - w bobslejach jak najszybciej zjechać do mety - w saneczkarstwie tak jak w bobslejach - podobnie w narciarstwie alpejskim, snowboardzie - w łyżwiarstwie szybkim i shortracku trzeba zapierniczać...na łyżwach - a w łyżwiarstwie figurowym "najładniej" pojechać - jest jeszcze tzw kombinacja norweska czyli połączenie biegów na nartach ze skokami ( ale czemu akurat norweska to pojęcia nie mam) - i coś co nazywa się curlingiem, niech będzie że to połączenie golfa z kręglami tylko na lodzie |
|||
10-02-2018, 12:12 AM
|
|||
|
|||
Ciężko jest znaleźć ogólne zainteresowanie zimowymi sportami, ja oprócz skoków
popatrzę na łyżwiarstwo szybkie. Reszta te carlingi czy bobsleje, to umówmy się nie są za duże emocje. |
|||
10-02-2018, 03:05 AM
|
|||
|
|||
Martin
Trzeba zacząć od podstaw Z bezsenności włączyłem sobie curling. Ni cholery nie wiem na czym to polega, ale fajnie... zamiatają lód |
|||
10-02-2018, 06:51 PM
|
|||
|
|||
Balon nadmuchany pękł dziś na skoczni.
|
|||
10-02-2018, 07:23 PM
|