Ranking P4P forum Bokser.org - Wersja do druku +- Forum - BOKSER.ORG (http://forum.bokser.org) +-- Dział: O BOKSIE SŁÓW KILKA (/forum-5.html) +--- Dział: Boks na świecie (/forum-12.html) +--- Wątek: Ranking P4P forum Bokser.org (/thread-1250.html) |
RE: Ranking P4P forum Bokser.org - Gogolius - 14-06-2016 09:37 AM Zgadzam się.... jak patrzę na dół mojej topki, to Łomaczenko nie ma startu do Crawforda o Larze nie wspominając. Russell i Martinez to za mało - dobry przykład Głowackiego który ma Hucka i Cunninghama. Gdyby te inne zwycięstwa Wasyla były nad wartościowymi rywalami to spoko, ale póki co jest "tylko" mistrzem dwóch kategorii. Ale jasne, dwie wygrane w podobnym stylu nad podobnymi rywalami (mistrzowski poziom) to można się zastanawiać nad końcówką dyszki. A potencjał oczywiście nawet na szczyt szczytów. Trzeba tylko rywali w odpowiedniej ilości/jakości. RE: Ranking P4P forum Bokser.org - Wilczekstepowy - 14-06-2016 10:08 PM The Ring tymczasem umieścił Łomaczenkę na siódmym miejscu: 1. Roman Gonzalez, 2. Sergiej Kowaliow, 3. Giennadij Gołowkin, 4. Andre Ward, 5. Guillermo Rigondeaux, 6. Terence Crawford, 7. Wasyl Łomaczenko, 8. Saul Alvarez, 9. Shinsuke Yamanaka, 10. Naoya Inoue. RE: Ranking P4P forum Bokser.org - Hugo - 15-06-2016 05:41 AM Nie dziwie się, że The Ring już widzi Łomaczenkę w TOP10 P4P. Ten ich ranking to element lansowania wybranych z góry bokserów, w których inwestowane są duże pieniądze i nie ma nic wspólnego z obiektywizmem. Jak ktoś dostaje title shota w debiucie w nowej wadze, to jest jasne że jego nie obowiązują żadne przepisy. Tak było z Bronerem (jego The Ring plasował chyba nawet wyżej od Łomaczenki) i tak jest teraz z Łomaczenką. A taki np. Roman Gonzalez jak zmienił wagę z junior muszej na muszą, to title shota dostał dopiero w swojej 6 walce w nowej wadze. Wtedy dla The Ring nie istniał, za to potem błyskawicznie awansował ma 1 miejsce rankingu tylko po to, żeby zablokować Gołowkina. A mnie takie uprzywilejowane traktowanie zraża do bokserów, chociaż to nie ich wina, tylko różnych cwaniaków, którzy się koło nich kręcą. RE: Ranking P4P forum Bokser.org - Wilczekstepowy - 15-06-2016 08:57 AM Hugo, być może jest tak jak piszesz ale Metzger chyba nie pracuje w "The Ring" ani najprawdopodobniej nie ma interesu w tym aby klasyfikować wysoko Ukraińca a tymczasem zastanawia się nawet nad umieszczeniem go w pierwszej piątce. Martin, który zapewne też nie ma interesów z Ukraińcem również być może widział by go w TOP 10. Więc w tym przypadku nie musi to być czyjś interes ale po prostu zachwyt i wrażenie, jakie zrobiła ostatnia walka Łomaczenki. RE: Ranking P4P forum Bokser.org - Hugo - 15-06-2016 01:27 PM Zachwyt rozumiem, bo sam niejednokrotnie mu ulegam. Jednak w przypadku The Ring, to nie żaden zachwyt, a zimne wyrachowanie. Dlaczego nigdy nie zauważyli Postoła, chociaż jego zwycięstwo nad Matthysse'em to był wyczyn znacznie większy, niż obicie Martineza? Bo za Postołem nie stoją żadne duże pieniądze, a za Łomaczenką tak. RE: Ranking P4P forum Bokser.org - Terminator - 24-07-2016 01:12 PM update 1. Terence Crawford (+5) 2. Manny Pacquiao (-1) 3. Roman Gonzalez (-1) 4. Gennady Golovkin 5. Sergey Kovalev (-2) 6. Andre Ward (-1) 7. Saul Alvarez 8. Keith Thurman (N) 9. Danny Garcia 10. Vasyl Lomachenko (N) Druga dziesiątaka (kolejność przypadkowa): Erislandy Lara, Guillermo Rigondeaux, Juan Francisco Estrada, Jermall Charlo, Carl Frampton, Timothy Bradley, Kell Brook, Leo Santa Cruz, Miguel Cotto, Adonis Stevenson RE: Ranking P4P forum Bokser.org - Gogolius - 24-07-2016 01:41 PM Hoho... xD Nie podoba mi się ten Łomaczenko, skillowo to jest top5 jasne, ale resume do mnie nie przemawia. Chociaż Martinez + Russell, no sam nie wiem. Ale mimo wszystko Larę dałbym wyżej, bo Lara cały czas walczy z topem lub solidnymi rywalami swojej kategorii której jest bezdyskusyjnym liderem od lat. Crawford na pierwszym wygląda dziwnie, ale prawda jest taka że Postol to mega skalp. RE: Ranking P4P forum Bokser.org - Terminator - 24-07-2016 02:34 PM Crawford na #1 bo wydaje mi się że na obecną chwile więcej osiągnął od Gonzalez, Golovkin czy Kovalev a w bezpośredniej walce z Pacquiao widziałbym w nim nieznacznego faworyta. Lara spadł bo nie zachwycił w walce z Martirosianem (wygrał ale minimalnie), który przyjcież nie jest nikim wyjątkowym. W ogóle klasa jego ostatnich rywali jest mocno przeciętna. Lomachenko w sumie trochę bardziej ze względu na umiejętności i styl ostatniej wygranej niż resume. Martinez dostał lanie życia a to przecież bokser który przystępował do walki po dwóch bezpośrednich wygranych nad Salido (w drugiej jak dla mnie został oszukany, kontrowersje związane zarówno z punktacją jak i nieprawidłowym KD). RE: Ranking P4P forum Bokser.org - Wietnam - 24-07-2016 03:31 PM (24-07-2016 01:12 PM)Terminator napisał(a): update Nawet bardzo gustowne zestawienie, należyte miejsce Pacquiao, cieszy ze Ward widnieje u kogoś w top 10.Bo tam jest jego miejsce zdecydowanie. Brakuje mi tylko w drugiej dziesiątce Nietesa, pod koniec powinien jednak widnieć "Wąż. Jak się na to zapatrujesz ?. RE: Ranking P4P forum Bokser.org - Terminator - 24-07-2016 03:57 PM Może i powinien z tym, że nie za bardzo śledzę jego karierę, (mało medialna kategoria i walczy tylko na Filipinach) znam go w sumie jedynie z higlightsów. |