Terminologia bokserska - Wersja do druku +- Forum - BOKSER.ORG (http://forum.bokser.org) +-- Dział: O BOKSIE SŁÓW KILKA (/forum-5.html) +--- Dział: Historia boksu (/forum-16.html) +--- Wątek: Terminologia bokserska (/thread-2095.html) |
RE: Terminologia bokserska - Melvin - 24-11-2014 06:54 PM Wach-Wiking Sosnowski-Dragon Helenius-Nordic Nightmare Rekowski-Rex Judah-Super Hatton-Hitman RE: Terminologia bokserska - saliman1 - 24-11-2014 07:22 PM Trochę do pośmiania. Te pseudonimy to na serio. Wystarczy sprawdzić boxrec Humberto "The Crafty Little Fox " Soto Adam "The Swamp Donkey" Richards - koleś który walczył kiedyś z Huckiem. Tony "Punching Postman" Thorton Juan "Hispanic Causing Panic" Lazcano - mój ulubieniec. Ale najlepszego zostawiłem na koniec. Bokser może niezbyt wybitny, ale po prostu rozbawił mnie na cały dzień Martin "The Immaculate" Concepcion RE: Terminologia bokserska - Wilczekstepowy - 25-11-2014 05:40 PM (16-11-2014 01:38 AM)Gogolius napisał(a): Deski Chciałbym wrócić do werdyktów i zakończeń walk. Chodzi mi o dziwny werdykt w pojedynku Scotta Quigg'a z Rendallem Munroe w ich pierwszej walce z czerwca 2012 roku. Walka została zakończona jako TD i przyznano remis mimo iż w tabelce obok jest napisane, że walka zakończyła się już w trzeciej rundzie z dwunastu rund. O co chodzi? Ktoś się walnął przy wpisywaniu danych w wikipedii czy też może doszło do jakiegoś podwójnego nokautu, faulu bądź kontuzji? http://en.wikipedia.org/wiki/Scott_Quigg RE: Terminologia bokserska - Sander - 25-11-2014 05:45 PM TD to decyzja techniczna. Np. gdy bokserzy przypadkowo zderzą się głowami i jeden z nich ma tak rozwaloną twarz, że nie może walczyć dalej, to wówczas podliczane są punkty za rundy, które odbyły się do feralnej sytuacji z kontuzją i walka jest wówczas zakończona. RE: Terminologia bokserska - KrychuTMT - 25-11-2014 05:46 PM TD= Technical Decision Kiedy któryś z bokserów nie jest zdolny do kontynuowania walki w wyniku np przypadkowego zderzenia głowami, może nastąpić podliczenie punktów np po 4 rundach i wtedy mamy do czynienia z techniczną decyzją. RE: Terminologia bokserska - Wilczekstepowy - 25-11-2014 06:20 PM Aha, dzięki za wyjaśnienie. Obejrzałem sobie właśnie tą sytuację. Quigg właśnie zaczął zdobywać przewagę w 3 rundzie, gdy nieszczęśliwie uderzył głową w twarz Munroe. RE: Terminologia bokserska - Wilczekstepowy - 14-12-2014 03:27 PM Dlaczego po nokdaunie sędziowie podchodzą do zawodnika i szarpią go za ręce? Jakby sprawdzali rękawice. Oraz czy jest możliwość w dzisiejszych czasach rozegrania pojedynku bokserskiego dłuższego niż 12 rund np. 15, czy też są jakieś przepisy, które to uniemożliwiają? RE: Terminologia bokserska - TomaszX - 14-12-2014 03:47 PM Wydaje mi się że wycierają rękawice boksera ale nie jestem pewny. RE: Terminologia bokserska - Joker - 14-12-2014 04:03 PM Moim zdaniem jest to sprawdzenie przez ringowego jak zachowują się ręce zdeskowanego boksera i czy reaguje(nie ma takiego słowa jak zdeskowany a przynajmniej nie znalazłem w słowniku ktory jebi* policje) *edit języka polskiego oczywiście. RE: Terminologia bokserska - BMH - 14-12-2014 04:33 PM (14-12-2014 03:47 PM)TomaszX napisał(a): Wydaje mi się że wycierają rękawice boksera ale nie jestem pewny. Tak jak pisze Tomasz... sedzia najnormalniej wyciera rekawice, po tym zetkna sie z mata ringu. |