Browary i inne towary (alkoholowe) ! - Wersja do druku +- Forum - BOKSER.ORG (http://forum.bokser.org) +-- Dział: Offtop (/forum-33.html) +--- Dział: Offtop (/forum-34.html) +---- Dział: Inne (/forum-25.html) +---- Wątek: Browary i inne towary (alkoholowe) ! (/thread-2865.html) |
RE: Browary i inne towary (alkoholowe) ! - Gogolius - 16-02-2017 03:12 PM Lwówek Książęcy. Potem Ciechan (ten klasyczny). A potem przepaść. RE: Browary i inne towary (alkoholowe) ! - RSC-2 - 16-02-2017 03:22 PM Zależy co kto lubi. Ciechan ujdzie w tłoku. Ale Lwówek? RE: Browary i inne towary (alkoholowe) ! - Maynard - 16-02-2017 08:35 PM Dla mnie, jeśli chodzi o polskie browary, od zawsze numer jeden to Lech Pils (dostępny tylko w Wielkopolsce podobno), do tego piwa z browarów w Czarnkowie i Chodzieży (Gniewosz, Noteckie) i Fortuna z Miłosławia. Poza tym, ze względu na to, że mam rodzinę w Wielkiej Brytanii, rozsmakowałem się również w tamtejszych piwach (zwłaszcza tzw. "ale" z południowej Anglii). Kilka razy w roku pojawia się dostawa, albo też sam tam jeżdżę i odwiedzam puby. Polecam zwłaszcza wycieczkę po hrabstwie Kent - przepiękne zabytkowe miasteczka i dużo niewielkich, lokalnych browarów. RE: Browary i inne towary (alkoholowe) ! - kubala1122331 - 16-02-2017 08:59 PM Ja się kiedyś spotkałem z Lechem Pils w Łodzi, ale jego cena była tak wysoka, że tylko raz go zasmakowałem. Ja ogólnie nie piję zbyt dużo alkoholu i nie mam jakichś większych preferencji. Wszystko się wypije, dzisiaj do meczu Legii spróbuję sobie Perłę miodową i Sommersby. RE: Browary i inne towary (alkoholowe) ! - Martin - 16-02-2017 09:18 PM We Wrocławiu można bez większego problemu kupić Lecha Pils, wg mnie lepszy od "zwykłego" Lecha. Ja jak byłem w Anglii to niemal na każdym kroku można było spotkać polskie piwa, sklepy, stacje benzynowe, wszędzie. RE: Browary i inne towary (alkoholowe) ! - kubala1122331 - 16-02-2017 11:57 PM Perła miodowa polecam (y) |