Forum - BOKSER.ORG
Ruenroeng vs Shiming - Wersja do druku

+- Forum - BOKSER.ORG (http://forum.bokser.org)
+-- Dział: O BOKSIE SŁÓW KILKA (/forum-5.html)
+--- Dział: Nadchodzące pojedynki (gale) (/forum-19.html)
+--- Wątek: Ruenroeng vs Shiming (/thread-2261.html)

Strony: 1 2

RE: Ruenroeng vs Shiming - Maynard - 07-03-2015 03:49 PM

Chińczyk w każdej rundzie kilka razy trafia, Ruenroeng kilka razy kontruje, punktuje jabem. Rundy dość wyrównane, trudne do oceny.

RE: Ruenroeng vs Shiming - Tar-Ellendil - 07-03-2015 04:08 PM

Mało ciosów trafia. Ostatnie dwie rundy dla Zou, ale jak widzą to sędziowie.

RE: Ruenroeng vs Shiming - Hugo - 07-03-2015 04:20 PM

Mało efektowne bokserskie szachy. Częściej czysto trafiał Amnat i zasłużenie wygrał.

RE: Ruenroeng vs Shiming - Gogolius - 07-03-2015 04:21 PM

Krychu, machnales sie w 9. rundzie Wink

WP chyba odszczeka swoja niewiare w mistrza Big Grin

No i walka nie bylo a z tego co pisal Krychu mozna bylo znalezc podstawy. To cieszy. Plan z Zou na zawodostwie raczej nie wypalil, nie udzwignal oczekiwan. Arum ma teraz niezly bol glowy.

RE: Ruenroeng vs Shiming - KrychuTMT - 07-03-2015 04:26 PM

Teraz jest chyba wszystko ok :v
Jestem zdziwiony, że nie zwałowali Ruenroenga.

RE: Ruenroeng vs Shiming - Krzych - 07-03-2015 04:28 PM

Czy ja wiem czy ma ból głowy...? Kariery poza USA i tak raczej dla niego nie planował, a służył mu on tylko do wejścia na rynek chiński. Może nie tyle wejścia co rozpoczęcia tam systematycznej działalności i takiego trochę rynku zbytu dla walk, które w USA ze względu na podatki nie były zbytnio opłacalne, jak np. Pacquiao-Rios. Zainteresowanie Shimingiem w Chinach jakoś drastycznie nie spadnie, a Bob sobie będzie nadal organizował tam gale.

RE: Ruenroeng vs Shiming - Hugo - 07-03-2015 04:34 PM

Czy ktoś oglądał walkę Tapii? Rozwalił szybko Dawsona, z którym problemy miał Trout. To świadczyłoby o dużej klasie i postępach Tapii. Jednak walki nie widziałem.

RE: Ruenroeng vs Shiming - Maynard - 07-03-2015 04:50 PM

Ruenroeng zdecydowanie przeważał w drugiej części walki, kiedy to Chińczyk głównie pruł powietrze, a Taj kontrolował walkę jabem, kontrami i świetnym poruszaniem się po ringu. Przegrał może ze 3 rundy w początkowej fazie i punktacja sędziów w sumie OK.

Wielkie gratulacje dla tajskiego mistrza.

RE: Ruenroeng vs Shiming - saliman1 - 07-03-2015 08:44 PM

Oglądałem przed chwilą powtórkę na PS i jestem zaskoczony, że nie dali zwycięstwa Chińczykowi. Pindera i Sosnowski trochę mu sprzyjali w drugiej połowie walki. Trzeba to będzie wypunktować na spokojnie, gdy pojawi się materiał wideo.

RE: Ruenroeng vs Shiming - Wietnam - 08-03-2015 07:04 PM

No muszę przyznać że Ruenroeng mnie zaskoczył pozytywnie, spodziewałem się z jego strony raczej ćiaglej biernośći i faulowania przez całą walkę, było oczywiście trochę zapasòw, jak to na niego przystało, ale fajnie też zdarzyło mu się kontorwać Zou, lewy mu funkcjonował, nieźle też kontrolował shcodzenie z linii ciosu. , , trochę cyrku wprowadził ,
i musze odszczekać to co @Gogolius mi przypomniał,obstawiałem łatwe zwycięstwo Zou na punkty, tymczasem Chińczyk
który w tym pojedynku był mało aktywny, szedł do przodu, trzeba z deczko przyznać, ale bez ciosòw,wyprowadzał ich bardzo mało w każdej z rund, dlatego też Amrat, spokojnie lokował kontry,Zou za mało kombinacji, jak już to dwa, trzy ciosy w akcji lokował,
w końcówce trochę podkręcił tempo, gdy Freddy kazał mu to zrobić, Taj trochę zwolnił,kondycja spadła,ale i tak Shiming nie był w stanie, , mocniej przyćisnąć rywala,.
Ruenroeng to niezły Champion tej federacji,ale tak czy tak na tle pozostałych, mistrzów innych federacji, na tle Mistrza WBC , Romana Gonzaleza czy mistrza WBO/WBA,Estrady wypada dość przeciętnie.

Polsat mnie oszukał, Big Grin , Spodziewałem się gali na żywo o 2.00, z myślą że o 00.00 zobaczę powtórkę gali z Makao, Pacquiao-Algieri, a tu już na wstępie, dotarłem do domu na 3 rundę, retransmisji, walki Shiming Zou-Ruenroeng. ,,,a gala odbyła się w południe naszego czasu karwasz, ,