![]() |
Bokerskie przypadki - Wersja do druku +- Forum - BOKSER.ORG (http://forum.bokser.org) +-- Dział: O BOKSIE SŁÓW KILKA (/forum-5.html) +--- Dział: Boks na świecie (/forum-12.html) +--- Wątek: Bokerskie przypadki (/thread-1329.html) |
RE: Bokerskie przypadki - Sander - 26-08-2013 09:21 PM Cunn, Briggs (szczególnie druga mogła iść w obie strony), Chambers - tutaj też mogło być różnie. Równe walki zawsze dla niego, nierówne też a wałka na niekorzyść brak. RE: Bokerskie przypadki - kubala1122331 - 26-08-2013 09:28 PM Cunningham wałek był, choć widziałem w boksie większe. Z Chambersem kontrowersji raczej nie ma. Może sędziowie trochę za wysoko punktowali, ale Adamek to wygrał. Walka z Briggsem mogła pójść w dwie strony, sam tak piszesz, więc wałka też raczej nie było. Wielu bokserom bokserzy tak sprzyjali i ta twoja lista by musiała być o wiele nazwisk dłuższa, bo np. nawet takiemu Mayweatherowi sędziowie pomagali. Ale nie wnikam, twoja opinia, twoje prawo ![]() RE: Bokerskie przypadki - Sander - 26-08-2013 09:34 PM Raz mu wyraźnie pomogli a nie skrzywdzili nigdy. Już niejeden dominował rywala bardziej niż Adamek - Chambersa, Cunna (nawet w I), Briggsa czy nawet Arreolę - a punktowo przegrywał. Adamek ma szczęście do sędziów. RE: Bokerskie przypadki - kubala1122331 - 26-08-2013 09:43 PM Nie można pisać, że Adamek ma szczęście do sędziów, bo go nie zwałowali ![]() Ale masz rację w jednym, taki Arslan zdecydowanie bardziej zdominował Hucka jak Adamek Arreolę czy Chambersa, a jednak przegrał ![]() RE: Bokerskie przypadki - Sander - 26-08-2013 09:49 PM Było dużo okazji by go przekręcić a jednak zawsze jego ręka szła w górę. Walki z Dawsonem nie liczę bo to była jednostronna walka. Po walce z Cunnem nabrałem wątpliwości co do pracy sędziów w walkach z jego udziałem. Kto wie czy Estrada, Arreola czy Eddie mogli pokonać Adamka inaczej niż przez TKO/KO. Kilka równych walk a werdykt zawsze dla Polaka.. RE: Bokerskie przypadki - kubala1122331 - 26-08-2013 09:55 PM Cytat:Było dużo okazji by go przekręcić a jednak zawsze jego ręka szła w górę. Matko droga... Jak historia boksu pokazała nie raz, każda walka jest okazją, by kogoś zwałować. Trzeba tylko podziękować sędziom, że byli uczciwi, a nie zarzucać im, że sprzyjali Adamkowi, bo go... nie zwałowali: ) Nie rozumiem cię ![]() RE: Bokerskie przypadki - Sander - 26-08-2013 09:57 PM 1.Równe walki zawsze dla niego. 2. Wał z Cunnem Dla mnie wystarczy. RE: Bokerskie przypadki - kubala1122331 - 26-08-2013 10:03 PM ![]() OK, nie wnikam ![]() RE: Bokerskie przypadki - Sander - 26-08-2013 10:13 PM Masę bokserów można by tu wpisać ale Adamek też z przychylnością sędziów mi się kojarzy. RE: Bokerskie przypadki - kubala1122331 - 26-08-2013 10:15 PM Właśnie o to mi chodziło, że idąc twoimi kryteriami to można dodać chyba nieskończoną liczbę bokserów: ) |