Gala w Makao 29 styczeń. - Wersja do druku +- Forum - BOKSER.ORG (http://forum.bokser.org) +-- Dział: O BOKSIE SŁÓW KILKA (/forum-5.html) +--- Dział: Nadchodzące pojedynki (gale) (/forum-19.html) +--- Wątek: Gala w Makao 29 styczeń. (/thread-3104.html) |
Gala w Makao 29 styczeń. - Wietnam - 21-01-2017 01:19 AM Takam vs Rekowski Potwierdziły się wcześniejsze doniesienia na temat kolejnej walki Marcina Rekowskiego (18-4, 15 KO). Boksujący w wadze ciężkiej popularny "Rex" 29 stycznia na gali w Makao zmierzy się z Carlosem Takamem (33-3-1, 25 KO). Rywal Polaka w swojej karierze przegrywał tylko trzy razy, przy czym ostatnie dwie porażki zanotował z byłym "zwykłym" czempionem WBA Aleksandrem Powietkinem i obecnym mistrzem WBO Josephem Parkerem. Marcin Rekowski w ubiegłym roku uległ Andrzejowi Wawrzykowi i Krzysztofowi Zimnochowi, by na początku stycznia powrócić zwycięstwem nad Artsiomem Hurbo. RE: Gala w Makao 29 styczeń. - Wilczekstepowy - 21-01-2017 10:20 AM Fajnie, że Marcin dostaje szansę z kimś takim, jak Takam. Pewnie już na tym etapie kariery zbyt dużo nie ugra ale kasa zapewne będzie się zgadzać. Ja natomiast cały czas zachodzę w głowę kto wpadł na pomysł zorganizowania tak egzotycznego pojedynku? Mam nadzieję, że ta walka się naprawdę odbędzie. Boxrec jeszcze jej nie anonsuje. RE: Gala w Makao 29 styczeń. - Hugo - 21-01-2017 10:36 AM Plakat sugeruje, że Takam i Rekowski walczą o mistrzostwo świata IBF. A co z Dinu i Tronche? Przylecą chłopaki z Europy, a tam ring zajęty? Bardzo dziwna ta gala. Jako organizatora wymieniano (na Boxrecu) Manny'ego Pacquiao, ale teraz jego nazwisko znikło. To mi wygląda na przekręt po chińsku. Organizatorzy zapewne uciekną z kasą, a bokserzy zostaną na lodzie. RE: Gala w Makao 29 styczeń. - Hugo - 22-01-2017 09:08 AM Na Boxrecu pojawiła się wreszcie całościowa rozpiska gali. Miejmy nadzieję, ze ostateczna. W jej świetle przedstawiony powyżej plakat można uznać za dość dziwny skrót. Najważniejsze pojedynki to: Jerwin Ancajas (Filipiny) - Jose Alfredo Rodriguez (Meksyk) super musza o pas IBF Filipińczyk, który w dobrym stylu odebrał tytuł McJoe Arroyo będzie zdecydowanym faworytem, gdyż jego rywal to zwykły średniaczek. Typ: Ancajs przed czasem Raphael Tronche (Francja) - Bogdan Dinu (Rumunia) ciężka o IBF Inter-Continental Obydwaj to niepokonani prospekci, z tym że Dinu to już trochę "wieczny prospekt". Rumun jest sprawdzony słabo, a Francuz wcale. Ciężka przeprawa z Gabrielem Enguemą wystawia mu raczej kiepskie świadectwo. Typ: Dinu przed czasem Carlos Takam (Kamerun) - Marcin Rekowski (Polska) ciężka Korzyść finansowa będzie zapewne jedynym pożytkiem dla porozbijanego Polaka. Oby tylko za mocno nie oberwał. Typ: Takam przed czasem Kuok Kun Ng (Macao) - Komsan Polsan (Tajlandia) półśrednia Kuok to najlepszy miejscowy bokser (reprezentant Macao). Ostatnio specjalizuje się w zwycięstwach przed czasem nad bokserami z Tajlandii i chyba podtrzyma tę tradycję. Typ: Kuok przed czasem RE: Gala w Makao 29 styczeń. - Wit - 22-01-2017 11:31 AM Gala w Makao, to dobre. Będą grać w karty? RE: Gala w Makao 29 styczeń. - Wilczekstepowy - 22-01-2017 01:32 PM A później w rozbieranego pokera RE: Gala w Makao 29 styczeń. - Wit - 22-01-2017 01:36 PM (22-01-2017 01:32 PM)Wilczekstepowy napisał(a): A później w rozbieranego pokera No to tutaj Rex ma większe szanse, choć i tak z murzynem mu chyba będzie ciężko wygrać w tych wzwo... tzn. zawodach. RE: Gala w Makao 29 styczeń. - Hugo - 28-01-2017 03:43 PM No i walki Dinu - Tronche nie będzie. Wyszło na to, że Rekowski - Takam to nie walka "obok", ale "zamiast" pojedynku Rumuna z Francuzem. Dinu jak zwykle z ręką w nocniku. Miał zaklepaną walkę z Adrianem Granatem, ale zrezygnował, bo się połaszczył na większe chińskie pieniądze. Gdyby ogłaszano plebiscyt na najgorzej prowadzonego boksera świata, to Bogdan Dinu byłby moim żelaznym faworytem. 9 lat kariery, 16 walk, wszystko z bumami. Dwie ostatnie w bukareszteńskim cyrku w przerwie pomiędzy słoniami i hipopotamem. RE: Gala w Makao 29 styczeń. - Hugo - 29-01-2017 12:24 PM Czy ma ktoś streama do gali i wie, o której się ona zaczyna? RE: Gala w Makao 29 styczeń. - fext - 29-01-2017 12:42 PM Hmm... Sądząc z tego, co jest na plakatach (początek 7 PM), to już się zaczęło, bo w Makao jest właśnie 19:35 Co do streamu, nic nie znalazłem ale szczerze mówiąc nawet nie wiem jak to ugryźć. Próbowałem hasła "Macau streaming", ale wyświetlają się tylko jakieś stacje telewizyjne, oprócz tego nazwę gali w kombinacji z "live streaming" ale i tutaj wychodzą jakieś bzdury, przeważnie mecze piłkarskie... |